SportSport

Manon Sibbald: 'Nederlands Jeugdkampioen!'

Manon Sibbald: 'Nederlands Jeugdkampioen!'

Het is een tijdje geleden dat ik weer iets op mijn site heb geplaatst. Er is de afgelopen tijd veel gebeurd.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Bij de meeste van jullie is het al bekend maar vanaf volgend seizoen maak ik geen deel meer uit van de Nationale selectie. Ik blijf natuurlijk wel badmintonnen bij BV Almere in de eredivisie, ik heb namelijk mijn contract met 2 jaar verlengt . Ik heb afscheid moeten nemen van Rick Prins, omdat hij stopt bij de badminton academie Flevoland. Een trainer die altijd met de volle 100% zich voor mij heeft ingezet en altijd in mij geloofd heeft. Ik ben voor de derde keer op rij clubkampioen geworden en als kers op de taart ben ik Nederlands Jeugd kampioen in de dubbel geworden.

Nadat ik mijn droom op de Europese Jeugd kampioenschappen niet kon waarmaken heb ik het mentaal zwaar gehad. Heel het jaar leefde ik naar dat moment toe om daar te staan en te laten zien wat ik kon en uiteindelijk sloeg ik nog geen deuk in een pakje boter. Ik verloor de eerste ronde in me dubbel en meer dan de 2e ronde in de singel zat er ook niet in. Dat ik geen deuk in een pakje boter sloeg is natuurlijk ook wat overdreven, maar op dat moment voelde dat wel zo. Mijn zelfvertrouwen was volledig gedaald en het badmintonnen zag ik op dat moment helemaal niet meer zitten. Eenmaal thuis na veel nadenken besloot ik de knoop voor mezelf door te hakken en wat de selectie ook wilde doorgaan of stoppen ik kon het zelf niet meer opbrengen. De druk die ik bij mij zelf oplegde werd me teveel en mijn prestaties werden er ook niet beter op.

Het plezier in het spelletje kwam langzaam weer terug en ik ging mij klaarmaken voor de Nederlandse Jeugd kampioenschappen. Samen met Mark Caljouw en Myke Halkema speelde ik mijn laatste jeugdtoernooi. Een jeugdtoernooi die ik wilde afsluiten met twee titels. Ik wist dat het lastig zou worden, maar onmogelijk was het niet. De eerste dag ging zoals gepland, ik won al mijn wedstrijden en de volgende dag stonden er 3 halve finales op de planning. In mijn mix en singel wist ik het helaas niet te schoppen tot de finale en dus bleef alleen nog de dubbel over. Samen met Myke wist ik in de poule alle 5 de wedstrijden in twee sets te winnen en dat betekende dat we Nederlands jeugd kampioen waren.

Lees de rest van het verhaal op de website van Manon Sibbald.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!