clubzoeker

Robin Tabeling: 'Tweevoudig jeugdkampioen!'

Robin Tabeling: 'Tweevoudig jeugdkampioen!'

Waar ik eerder al schreef dat ik mijn jeugdcarrière had afgesloten, was ik natuurlijk het NJK nog vergeten.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het NJK, hoe ouder je wordt, hoe kleiner de schema's en hoe minder zenuwachtig je bent. Ja natuurlijk wil je nog winnen, maar ik weet nog dat ik vaak niet goed sliep voor een NJK toen ik nog u13/u15 was. Nu was dat wel even anders, om 3 uur 's nachts kwam ik aan bij Jelle in het altijd mooie dorpje Dongen. Iets dichterbij Tilburg dan mijn huis en dus een betere slaapplek. Na een goede nachtrust van 6 uurtjes kwam ik aan in de immense hal T-Kwadraat.

Het afgelopen jaar was hier ook al het NJK gehouden en ik had er goede herinneringen aan over gehouden. Ik kwam hier dan ook om mijn twee titels te verdedigen. Nu denk je misschien aan de mix en herendubbel. Maar het is de herensingel en herendubbel. Vol trots stond afgelopen jaar de van Vossen Cup op mijn kamer en heb ik hem braaf elke dag gepoetst en gestreeld. Ik wist dat het dit jaar een stuk moeilijker zou worden om vooral de herensingel binnen te halen, maar opgeven doe ik niet en zo stond ik in drie onderdelen ingeschreven.

Vanwege de Europa Cup met BC Amersfoort waren de wedstrijden wat later gepland en mocht ik om 15.45 uur aantreden voor mijn eerste potje gemengd dubbel Na een stroeve eerste set, maar een goede tweede stond de winst op het bord. Dag 1 is in de u19 vaak niet spannend en dat is ook wel wat er gebeurde dit jaar. Ik had het wel lastig in mijn singel tegen Russell, maar de derde set was eigenlijk wat onnodig. Eind goed al goed kwam ik alles door en stond ik zondag in de halve finale singel en dubbel, en in de finale mix (de halve finale hadden we al gespeeld op zaterdag, wegens een verzoek van de tegenstanders).

Lees de rest van het verhaal op de website van Robin Tabeling.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!