badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Sportnext: 'Bond zoekt sporters t.e.a.b.'

In de schaduw van het almachtige voetbal is menig sportbond op zoek naar sponsors beland geraakt in een voettocht door de Sahara.

Sportnext: 'Bond zoekt sporters t.e.a.b.' - Sportnext.nl
© Sportnext.nl
Sportnext: 'Bond zoekt sporters t.e.a.b.' - Sportnext.nl
© Sportnext.nl +

 

De combinatie van deze verzengende sponsordroogte, teruglopende Lotto gelden en afkalvende ledenbestanden begint voor veel bonden een dodelijke cocktail te vormen. De argumentatie vanuit de bond voor het gebrek aan sponsoring ligt vrijwel altijd in de hoek van de aanhoudende recessie, achterblijvende topsportprestaties en een gebrek aan media aandacht.

Het aanhoren van dit riedeltje is voor mij genoeg voor het stellen van de eerste diagnose dat de oplossing voor de betreffende bond nog ver weg is. Om uberhaupt het fundament voor een goede sponsoringstrategie neer te leggen moeten de bonden eerst naar de kern van het probleem. En die zit hem in de snel veranderende maatschappij en hierin niet meebewegende bonden. De laatste resten van de verzuiling brokkelen af en de term lidmaatschap ondergaat een volledige herijking. Daarbij draait iedere afweging om al dan niet gecreeerde toegevoegde waarde en laat die nu juist bij veel sportbonden ter discussie staan bij de individuele sportbeoefenaar.

De kern van sponsoring draait om emotionele verbinding tot stand te brengen tussen merk en doelgroepen waarbij in dit geval sport het verbindingsmiddel is. En daar raak je de sponsorproblematiek van menig bond in het hart: ze staan niet meer in verbinding met de doelgroep. Om in de toekomst relevant te blijven zullen bonden zich volledig moeten gaan richten op het faciliteren en ontzorgen van de indivuele sportbeoefenaar. Daarbij moet niet de zendingsdrang van de bond maar de vraag van het individu centraal staan.

Lees de rest van dit artikel op de website van Sportnext.nl.

geplaatst door

verkregen via Sportnext.nl

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

CLEAR! 203 is uit

6 jaar geleden

volgend artikel

Claus Poulsen wordt supervisor bij Badminton Nederland

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 4 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws