SportSport

Sportnext: 'Bond zoekt sporters t.e.a.b.'

Sportnext: 'Bond zoekt sporters t.e.a.b.'

In de schaduw van het almachtige voetbal is menig sportbond op zoek naar sponsors beland geraakt in een voettocht door de Sahara.

clubzoeker

Ken je BV Ribad al?

De combinatie van deze verzengende sponsordroogte, teruglopende Lotto gelden en afkalvende ledenbestanden begint voor veel bonden een dodelijke cocktail te vormen. De argumentatie vanuit de bond voor het gebrek aan sponsoring ligt vrijwel altijd in de hoek van de aanhoudende recessie, achterblijvende topsportprestaties en een gebrek aan media aandacht.

Het aanhoren van dit riedeltje is voor mij genoeg voor het stellen van de eerste diagnose dat de oplossing voor de betreffende bond nog ver weg is. Om uberhaupt het fundament voor een goede sponsoringstrategie neer te leggen moeten de bonden eerst naar de kern van het probleem. En die zit hem in de snel veranderende maatschappij en hierin niet meebewegende bonden. De laatste resten van de verzuiling brokkelen af en de term lidmaatschap ondergaat een volledige herijking. Daarbij draait iedere afweging om al dan niet gecreeerde toegevoegde waarde en laat die nu juist bij veel sportbonden ter discussie staan bij de individuele sportbeoefenaar.

De kern van sponsoring draait om emotionele verbinding tot stand te brengen tussen merk en doelgroepen waarbij in dit geval sport het verbindingsmiddel is. En daar raak je de sponsorproblematiek van menig bond in het hart: ze staan niet meer in verbinding met de doelgroep. Om in de toekomst relevant te blijven zullen bonden zich volledig moeten gaan richten op het faciliteren en ontzorgen van de indivuele sportbeoefenaar. Daarbij moet niet de zendingsdrang van de bond maar de vraag van het individu centraal staan.

Lees de rest van dit artikel op de website van Sportnext.nl.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!