badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Erik Meijs: 'Trainingsweek in Wuhan-China' - Erik Meijs
© Erik Meijs

Erik Meijs: 'Trainingsweek in Wuhan-China'

Erik Meijs: 'Trainingsweek in Wuhan-China' - Erik Meijs
© Erik Meijs +

Mijn eerste week hier in China zit er helaas al bijna weer op. Vrijdag a.s. vertrekken we richting Guangzhou voor het WK! Maar laat ik nog even terug gaan naar het begin afgelopen zaterdag.

Ik arriveerde vroeg in de ochtend en werd opgewacht door een aantal mensen die Yao Jie naar mij had toegestuurd op het vliegveld. Ik werd vanuit het vliegveld direct naar een badmintonhal geleid om vervolgens tot laat in de middag wedstrijdjes te gaan spelen met de lokale senioren spelers en recreanten. Dit was meteen al erg leuk en zo raak je ook meteen een stuk van de jetlag kwijt.

Alle spelers genoten ervan om tegen toppers uit Europa te spelen zoals Eric Pang en Pablo Abian (en laat ik mezelf ook niet vergeten). De Nederlandse dubbelaars zouden pas later op de dag aankomen, die hebben dit feestje dus gemist.

Vervolgens was het afgelopen zondag dan tijd voor de grote happening en demonstratiewedstrijden die Yao Jie had georganiseerd tussen de aanwezige Europese spelers en Chinese spelers uit de provincie. Mooi om te zien dat er behoorlijk wat mensen op af waren gekomen om te genieten van de show. Deze dag werd ook nog gebruikt door BNL om Jie in het zonnetje te zetten en haar ambassadeur te maken voor het Nederlandse badminton. Dit heeft ze natuurlijk meer dan terecht verdiend!

Vanaf maandag was het de hoogste tijd voor de eerste echte training hier in Wuhan. Jie had weer een perfecte hal geregeld waar meer dan 20 banen waren, waardoor we dus alle ruimte hebben om onder leiding van bondscoach Rune Massing te trainen.

Elke middag en avond neemt Jie ons ook weer mee naar de heerlijkste restaurants of worden we allemaal uitgenodigd door hoge Chinese functionarissen die Jie hier natuurlijk allemaal kent en waarmee we ook vaak na de training een balletje slaan en veel lol mee hebben!

Lees de rest van het verhaal op de website van Erik Meijs.

geplaatst door

verkregen via Erik Meijs

vorig artikel

Missing the OroDenmark camp

5 jaar geleden

volgend artikel

Uganda: Ekiring Headed for Badminton World Meet

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 43 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws