badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Iris Tabeling aan het belgen in Canada

Vorige week zondag 14 juli zijn we vanuit USA doorgereisd naar Canada, Vancouver. Hier werd de Canada Open gehouden waar ik weer zou gaan dubbelen met Samantha en mixen met Jelle.

 

Zonder al te veel problemen kwamen we zondagmiddag aan, lekker wat gegeten en vroeg naar bed gegaan.

Maandag konden we wat trainen in de main hall, dit is de Olympische hal van de winterspelen in Vancouver waar geschaatst werd. Juist ja, de hal waarin Sven Kramer de verkeerde bocht nam. Daar hadden wij gelukkig geen last van, al was het er nog wel steeds de temperatuur van een ijsbaan. Het was ongelofelijk groot en een deel was nog steeds een ijsbaan. Hierdoor was het echt behoorlijk koud en stond er ook wat wind. Het was een hal waar je goed aan moest wennen.

Dinsdag hadden we ook nog banen, dus konden we nog een beetje slaan en woensdag zou het toernooi voor mij al van start gaan in de damesdubbel. Hierin moesten we aantreden in de eerste ronde tegen een koppel uit Nieuw-Zeeland. Dat betekende voor ons weinig problemen en we wonnen dan ook overtuigend in twee sets.

Donderdag moest ik om 14.30 uur de mix spelen tegen een koppel uit Amerika/Canada. We wisten dat we niet kansloos zouden zijn, maar helaas hebben we op de beslissende momenten niet de goede tactiek kunnen uitvoeren. Erg zuur als je twee keer met 22-20 verliest en twee keer hebt voorgestaan op 20-19! Later die dag moest ik ook nog de tweede ronde dubbelen tegen een koppel uit de Phillippijnen. Echter nadat wij een goede warming-up hadden gedaan en op de baan stonden, waren onze tegenstanders nergens te bekennen. Na 10 minuten belgen (een spelletje tegen elkaar) en wachten op de baan (je hebt namelijk 10 minuten om alsnog te komen) kregen we een hand van de scheidsrechter en stonden we in de kwartfinale. Toch vervelend dat je voor niets daar staat en je tegenstanders het niet even laten weten van te voren.

Lees de rest van dit artikel op de website van Iris Tabeling.

geplaatst door

verkregen via Iris Tabeling

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Veel Nederlandse halve finales bij Canada Open

6 jaar geleden

volgend artikel

Drie Nederlandse finales in Vancouver

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 6 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws