Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Vooruitblik op WK badminton in China

Aanstaande maandag, 5 augustus, beginnen in het Chinese Guangzhou de Wereldkampioenschappen badminton 2013. Honderden spelers uit de gehele wereld strijden een week lang om de vijf felbegeerde titels. Ook zes Nederlandse spelers gaan in China op jacht naar eremetaal.

In het mannenenkel staat Eric Pang in de eerste ronde direct voor een lastige opgave. De vijfvoudig Nederlands kampioen, momenteel de nummer 29 van de wereldranglijst, neemt het op tegen de als vijfde geplaatste Kenichi Tago uit Japan. Pang, die recent nog de Canada International op zijn naam schreef, speelde nog nooit tegen Tago.

De tweede Nederlander die in actie komt in het mannenenkel is Erik Meijs (WR: 129). Hij speelt in de openingsronde tegen de nummer 68 van de wereld, Petr Koukal uit Tsjechië. Vorig jaar wist Meijs op de Scottish International de Tsjech verrassend met 21-19 en 21-18 te kloppen.

In het mannendubbel stuiten Ruud Bosch en Koen Ridder (WR: 35) in de eerste ronde op het Engelse duo Chris Adcock/Andrew Ellis (WR: 18). In het verleden stonden de koppels eenmaal eerder tegenover elkaar. Op de Yonex French Open in 2011 ging de winst destijds met 11-21, 21-14 en 21-17 naar de Engelsen.

Samantha Barning en Jorrit de Ruiter, 25ste op de wereldranglijst, treffen in hun eerste wedstrijd in het gemengddubbel op de Wereldkampioenschappen in China Sam en Chloe Magee uit Ierland. De Ierse broer en zus staan op dit moment 40ste in de wereld en speelden nog nooit tegen het Nederlandse duo.

Klik hier voor de WK 2013.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

AD: 'Bondscoach badmintonners begint vanaf nul'

4 jaar geleden

volgend artikel

Missing the OroDenmark camp

4 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 5 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws