clubzoeker

Badmintonners Almere willen nu wel kampioen eredivisie worden

Badmintonners Almere willen nu wel kampioen eredivisie worden

Het eerste team van Almere in het seizoen 2012-2013.

De verwachtingen bij Badminton Vereniging Almere met betrekking tot het vlaggenschip zijn weer hoog. Dekker Almere gaat opnieuw voor de titel in de eredivisie.

SportSport

Ken je BECA 2000 al?

Teamcaptain Dave Khodabux is helder in zijn vooruitblik. "We nemen als spelers veel meer verantwoordelijkheid. We willen samen presteren en dan wil je gewoon het hoogst haalbare realiseren", is Khodabux optimistisch. Vorig seizoen strandde zijn ploeg in de halve finales van de play offs. "We hadden erg veel pech met blessures. Zeker op het einde troffen we het niet met de geblesseerde Cheryl Seinen, Saber Afif en mijzelf", somt Khodabux op.

De captain is tevreden bij de club. "Als je ziet wat een talent hier aan komt. We hebben dat vorig jaar al gezien met Alex Vlaar en Manon Sibbald. Er is genoeg potentie en ik vind het leuk om dat soort spelers te coachen en te begeleiden in het ervaren van de wedstrijden", omschrijft Khodabux zijn drijfveer. Oud-clubgenoot van Van Zijderveld Justin Teeuwen komt in ieder geval de selectie versterken. Voor de rest is het wachten op de presentatie van het team volgende week vrijdag. Met name aan de dameskant zal het team nog versterkt moeten worden.

Coach Erik Staats onderschrijft de ambitie van zijn teamcaptain. "We moeten nog aanvulling hebben bij Manon Sibbald, Yvonne Sie en Cheryl Seinen. Dat is echter lastig want veel getalenteerde en ervaren speelsters ontvluchten Nederland", vat hij het probleem samen. De speelsters gaan voor een lucratief contract in bijvoorbeeld Duitsland. "Dat zorgt er voor dat onze eredivisie ook wat verzwakt wordt. Dat is jammer. Aan de andere kant zijn de teams nu wat meer gelijkwaardig." Ondanks wat onduidelijkheid in de selectie heeft Staats goede moed voor de competitie die op 7 september start met een thuiswedstrijd tegen The Flying Shuttle uit Barendrecht.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!