badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Beperkte ambities voor Belgen op WK badminton

De Belgische delegatie die vanaf maandag in de Zuid-Chinese stad Kanton deelneemt aan het twintigste wereldkampioenschap badminton heeft het niet getroffen met de lottrekking.

 

Dat zegt Franstalig technisch directeur Frédéric Mawet. De kans dat één van de vijf Belgische deelnemers door kan stoten naar de tweede ronde, acht hij eerder klein. "Het wordt voor iedereen zeer moeilijk", voorspelt Mawet. Zo treedt Yuhan Tan, de Belgische nummer 1 en 91ste op de wereldranglijst, in de eerste ronde aan tegen het veertiende reekshoofd, de Chinees Zhengming Wang. Die wedstrijd vindt maandag plaats vanaf 12.40 uur lokale tijd (6.40 uur in België).

"Het wordt voor Yuhan des te moeilijker omdat hij een overgangsjaar doormaakt nadat hij zijn studies hervat heeft", zegt Frédéric Mawet. De zus van Yuhan, Lianne Tan, die op de Olympische Spelen in Londen nog een van de twee wedstrijden waar ze aan deelnam kon winnen, zal in Kanton niet van de partij zijn. "Ook zij is opnieuw gaan studeren en staat momenteel wat ver op de wereldranglijst", legt Mawet uit.

Freek Golinski en Severine Corvilain treden in het dubbel gemengd als eerste Belgen aan op het WK. Maandag nemen ze het vanaf 10 uur op tegen het Russische duo Vitalij Durkin en Nina Vislova, die 62ste gerangschikt staan. Golinski en Corvilain zijn 99ste op de wereldranglijst.

Maandagmiddag, om 15.20 uur, speelt Corvilain al haar tweede wedstrijd. Samen met Steffi Annys neemt ze het in het dubbelspel op tegen de Taiwanezen Hsiao Huan Chen en Chia Wen Lai. Corvilain en Annys starten als 52ste op de ranglijst - althans op papier - als favorieten tegen het als 83ste gerangschikte Taiwanese duo.

Lees de rest van dit artikel op de website van Sport.be.

geplaatst door

verkregen via Sport.be

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 4 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws