Erik Meijs: 'Een bizar slot van een succesvol Mastertoernooi in Gorredijk'

Erik Meijs: 'Een bizar slot van een succesvol Mastertoernooi in Gorredijk'

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, wat een bizar, maar goed toernooi heb ik gedraaid! Bizar in de zin dat mijn finale wedstrijd tegen Nick Fransman op een toch wel bijzondere manier ten einde kwam.

clubzoeker

Ken je BV Nieuw-Vennep al?

Eerst even de zaterdag. In de eerste twee rondes speelde ik scherp en was goed bij de les, waardoor ik beide wedstrijden eenvoudig in twee sets wist te winnen. In de kwart finale moest ik toch wel enigszins verrassend aantreden tegen Alex Vlaar. Ik speelde niet erg goed, maar wist de eerste set toch te winnen. In de tweede set versnelde ik een klein beetje, maar zag toen dat Alex bij een stand van 10-5 moest opgeven vanwege krampverschijnselen van zijn zware potten ervoor. De halve finale was dus binnen. Hierin moest ik op zondag aantreden tegen Hans van Os.

Tegen Hans weet ik dat ik een hoog tempo moet spelen om zijn wapens uit te kunnen schakelen. Dit gebeurde en met snel en geconcentreerd spel was ik ook Hans in twee sets duidelijk de baas. Voor de tweede keer dus de finale gehaald in Gorredijk.

Ik speelde net zoals vorig jaar in deze finale tegen Nick Fransman. Vorig jaar moest ik helaas de strijd staken na een set, maar dit jaar was ik uit op revanche omdat ik me al het hele toernooi goed voelde.

De eerste set begon ik nog wat zoekend en kon ik de kleine voorsprong die ik had niet vasthouden en won Nick terecht met agressief spel deze set met 18-21. In de tweede set versnelde ik echter flink en liet Nick uiteindelijk de set lopen omdat de achterstand voor hem te groot was geworden, 21-7. In de derde set was de opdracht duidelijk: vollebak in de aanval en het tempo nog hoger leggen dan in set twee. Ik begon uitstekend en alles lukte ook daadwerkelijk. Ik kwam zelfs met 16-7 en 17-10 voor. Vervolgens begon ik wat minder te spelen en kreeg Nick toch de kans om terug te komen. Dat deed hij goed en uiteindelijk kwam hij helemaal terug tot 20-20 en werd het stuivertje wisselen.

Lees de rest van het verhaal op de website van Erik Meijs.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!