Erik Meijs: 'Terugblik op WK-week'

Erik Meijs: 'Terugblik op WK-week'

Na de trainingsweek in Wuhan waar we dankzij Yao Jie een topweek hebben gehad, was het op 2 augustus de hoogste tijd om richting Guangzhou te vliegen voor het WK.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De laatste avond in Wuhan was nog even een superavond, omdat we weer bij oude vrienden van Jie gingen eten. Ditmaal in een klein restaurantje, waarbij je op plastic stoeltjes zat en de etensresten op de grond mocht gooien. Dat deed me meteen weer aan Vietnam denken waar dit ook heel gebruikelijk is. Het eten smaakte zoals altijd weer verrukkelijk, dus dit was een mooie afsluiting van mijn avontuur in Wuhan.

Met een lichte vertraging kwamen we op vrijdag in Guangzhou aan, waarna we meteen werden opgewacht op het vliegveld door onze WK-begeleidster. Het hotel waar we naar toe werden gebracht was uitstekend en we gingen vervolgens maar meteen op zoek naar eettentjes, want goed eten heeft natuurlijk prioriteit en is, zoals bekend, ook voor Aziaten een belangrijke bezigheid. In het weekend hebben we vervolgens getraind in de Main-hall en in de trainingshal. Ik voelde me goed, maar we merkten allemaal dat er veel wind in de hal stond en dat was dus iets om erg rekening mee te houden. Toen ik afgelopen juni in Thailand was voor de Thailand Open had ik ook al airco meegemaakt, maar dit was weer van een ander niveau. Je had wind mee en wind tegen, maar ook een zijwind vanaf één kant, dus met elke slag moet je iets meer sturen dan je normaal zou willen.

Dan de wedstrijd zelf. In de 1ste set waren de rally's redelijk kort, maar bleven we dicht bij elkaar qua score. Uiteindelijk was Koukal op de beslissende momenten in deze set net even scherper en won dan ook verdiend met 18-21. In de tweede set stond ik aan de 'betere' kant en ging ik vol overtuiging erin. Dit ging me goed af en ik was in deze set heer en meester. Rune Massing was ondertussen klaar met de wedstrijd coachen van Jorrit en Samantha en kwam mij na de 11 in de tweede set coachen, maar hij had deze set niet veel te doen want het was snel klaar met 21-10. Ik voelde me nog steeds goed en fit en was dus klaar voor de derde set.

In het begin stond Petr er weer scherp op en maakte ik wat te veel onnodige foutjes. Bij de 11 had ik pas 5 punten, maar had zeker niet het gevoel dat de wedstrijd al over was. Ik begon aan een inhaalrace, maar uiteindelijk bleek de opgelopen achterstand toch te groot om echt te kunnen doorzetten. Ik verloor deze derde set dan ook met 14-21 en zo zat mijn eerste wedstrijd tijdens een WK erop.

Toch was ik alles behalve negatief over mijn wedstrijd. Ik heb gemerkt dat ik in korte tijd weer erg fit ben geworden en dus nu weer prima verder kan gaan bouwen aan mijn spel. Ook kon ik deze keer een stuk beter omgaan met de wind en dat is toch een vereiste als je in Azië toernooien wilt gaan spelen. De wedstrijd zelf heb ik helaas op belangrijke momentjes verloren, maar ik ben klaar voor het aankomende seizoen, wat een mooi seizoen gaat worden!

Lees de rest van het verhaal op de website van Erik Meijs.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!