SportSport

Interview met Claus Poulsen als supervisor topbadminton

Interview met Claus Poulsen als supervisor topbadminton

In juni trok Badminton Nederland de Deense topcoach Claus Poulsen aan als supervisor Topbadminton. Poulsen kreeg de opdracht in samenspraak met de coaches de doelen van het meerjarenplan Topbadminton in te vullen en uit te voeren.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Inmiddels zitten de eerste drie maanden van de ambitieuze Deen er op.

Hoe gaat het met je?

Met mij gaat het prima, bedankt voor het vragen.

Hoe ben je in contact gekomen met Badminton Nederland?

Ik werd een tijdje geleden door de directeur van Badminton Nederland, Geert Jan (Venekamp red.), gevraagd of ik interesse had om als supervisor voor Badminton Nederland aan de slag te gaan. Ik besloot om op de uitnodiging in te gaan en een gesprek te voeren met het bestuur. Ik vind het een grote uitdaging om de komende Olympische periode samen te werken met Badminton Nederland.

Waarom ben je supervisor geworden bij Badminton Nederland?

Het lijkt mij een enorme en interessante uitdaging. Ik denk dat er veel potentie zit in de Nederlandse ploeg, net als de vorige periode waarin ik aan het werk was met de Nationale Selectie in 2003 en 2004. Ten slotte krijg ik als supervisor ook de kans om mijn kennis te delen, wat ten goede komt voor de bondscoaches en de spelers.

Hoe vind je dat het is gesteld met het badminton in Nederland?

Ik denk dat het badminton in Nederland begonnen is aan een nieuwe opbouwfase na de Olympische Spelen in Londen van vorig jaar. Er lopen in Nederland een aantal erg goede jonge spelers rond met de potentie om in de komende periode veel vooruitgang te boeken. En natuurlijk om prijzen en medailles te winnen voor Nederland.

Is er een groot verschil tussen de benaderingswijze van het badminton in Nederland en Denemarken?

De badmintoncultuur in Denemarken is niet alleen anders dan in Nederland, maar ook verschillend van alle andere landen in Europa. Wat ik interessant vind, is dat Nederland voor zo'n lange periode al in staat is om goede spelers af te leveren op het Europese niveau, waarvan sommigen zelfs geweldig hebben gepresteerd op wereldniveau.

Verder denk ik dat Nederland goede coaches heeft, die veel waarde hechten aan goede technische en mentaal sterke spelers. Dat is erg waardevol voor de spelers. In de toekomst zullen we ons echter moeten blijven ontwikkelen om de besten van de wereld te kunnen verslaan. Daar draait het immers allemaal om!

Waar zie jij kansen voor Nederland in de toekomst?

Het is voor mij nog te vroeg om te zeggen waar de concrete kansen liggen voor de Nederlandse spelers in de toekomst, maar er is veel potentie bij de jonge spelers uit de Nationale Selectie.

Wat wil je de spelers uit de Nationale Selectie meegeven?

Ik wil ze een winnaarsmentaliteit bijbrengen, trainingsadviezen geven en samen sparren over wedstrijdanalyses. Maar ik denk dat ik vooral een begeleidende rol zal spelen in het Topsportprogramma. Ik zal de coaches en het programma in de richting sturen waarin het programma zijn status weer terug krijgt en de spelers zich zelf ontwikkelen om de beste uit zichzelf te halen. Op de lange termijn hoop ik dat we medailles kunnen pakken op Europese en Wereldkampioenschappen.

Wat zijn de doelen die je wil bereiken binnen het Nederlandse badminton?

Zoals eerder gezegd hoop ik op eremetaal op de grote toernooien en natuurlijk is het doel om een speler of een dubbel te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Rio in 2016.

Wanneer ben je tevreden over de komende periode?

Als iedereen zijn uiterste best doet, zal ik niet meer vragen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!