Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© Alex van Zaanen

Kwartfinales eindstation voor Oranje-spelers in Bulgarije

© Alex van Zaanen+

Op de derde dag van de Bulgarian Eurasia Open zijn alle Nederlandse spelers uitgeschakeld in de kwartfinales, al waren een aantal koppels dichtbij een plek in de halve eindstrijd.

Mixen

Cheryl Seinen en Alex Vlaar speelden tegen de Russische kampioenen en de eerste geplaatsten Olga Morozova en Alexander Zinchenko. In een gelijkopgaande eerste game wisten Cheryl en Alex de Russen tot wanhoop te brengen. Met veel variatie en goede druk werd het een verlenging waarin de Russen net iets gelukkiger waren en wonnen met 22-20. De tweede game ging ook gelijk op tot en met 10-11. Daarna waren Cheryl en Alex net wat ongelukkiger en niet scherp genoeg. Jammer maar voor een niet getrainde koppel zo waar een zeer goede prestatie.

Alida Chen en Ruben Jille hadden ook een lastige tegenstander in de vorm van de sterke Bulgaarse Gabriella Stoeva en de Fin Kaisti. De eerste game ging nog verloren met 14-21, maar in de tweede game kwamen Alida en Ruben in hun goede spel. Met ook veel variatie werden de Bulgaarse en Fin prima uitgespeeld. Alida en Ruben wonnen de tweede game met 21-16. In de derde game werd er snel een voorsprong genomen door de tegenstanders. De rallies gingen wel gelijk op, maar het verschil was gemaakt. Alida en Ruben verloren de derde game met 13-21.

Een zeer goede prestatie van beide jonge mix koppels in een toch Internationaal redelijk sterk bezet seniorentoernooi.

Vrouwenenkel

Soraya de Visch Eijbergen mocht in haar kwartfinale aantreden tegen de derde geplaatste Turkse Ozge Bayrak. Het werd vooral in de eerste game een gelijkopgaande wedstrijd met kansen voor beide speelsters. Met 19-21 was de Turkse net de gelukkigste aan het eind. De tweede game werd een gelijkopgaande strijd, alleen maakte Soraya net wat teveel foutjes, waardoor de Turkse met de winst aan de haal ging. Jammer want Soraya was zeker niet kansloos tegen de sterke Turkse.

Mannendubbel

Jonkies tegen een WK seniorendubbel, ofwel Alex Vlaar en Ruben Jille tegen de als tweede geplaatste Schotten Martin Campbell en Patrick Machugh. Het werd een heroïsche strijd waar de jonge Nederlanders niet onder deden tegen de Schotten. De eerste game was voor Alex en Ruben met 21-19. De tweede game was ook close en werd door de Schotten gewonnen met 21-18. De derde game werd een ware thriller met fantastische rallies, die in de rust in het voordeel van de Schotten uitviel met 11-10. Toen was ineens de pijp leeg. Niet zozeer wat betreft energie, maar ineens lukte bij Alex en Ruben niks meer. Alles wat tot dan toe heel goed ging, mislukte en het werd 21-10 voor de Schotten. Zeer goede wedstrijd, jammer van de laatste helft van de derde game.

Vrouwendubbel

Cheryl en Gayle moesten aantreden tegen de Turkse toppers Yigit en Bayrak. De eerste game werd verloren met 13-21, ondanks goede rallies en strijd waren de Turken net wat beter in de laatste shuttles. De tweede game was closer en de rallies werden langer. Met goede punten ging de strijd gelijk op, maar moesten Cheryl en Gayle toch hun hoofd buigen aan het eind en werd verloren met 18-21. Een goede wedstrijd tegen een waardige tegenstander.

Alida en Soraya namen het op tegen de Russinnen Morozova en Dergunova. De eerste game was slordig en werd verloren met 19-21. In de tweede game revancheerden Alida en Soraya zich door gedecideerd de game te winnen met 21-17. De derde game werd een nieuwe wedstrijd met kansen voor beide kanten. Aan het eind waren de Russinnen aan de betere kant van de score en wonnen met 21-15.

door

via Chris Vlaar, Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Zes kwartfinale plekken voor Oranje op Bulgarian Open

4 jaar geleden

volgend artikel

Superstar Lin Dan talks to Badzine

4 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 9 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws