badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Trainen met een kleurenschema: bij welke kleur ben jij?

Uit het overweldigend aantal aanmeldingen is gebleken dat behoefte bestaat aan extra badmintontrainingen voor de jeugd in de regio West Brabant.

Trainen met een kleurenschema: bij welke kleur ben jij? - Edwin Sundermeijer
© Edwin Sundermeijer
Trainen met een kleurenschema: bij welke kleur ben jij? - Edwin Sundermeijer
© Edwin Sundermeijer +

 

Op 27 augustus 2013 is het eerste seizoen van de RSL Breedtegroep Roosendaal van start gegaan met 24 spelers en drie trainers (Bo Vooghden, Martel Couwenhoven en Monique Broeke). Er staan tot nu toe zelfs acht spelers op de 'wachtlijst'!

Het doel van de RSL Breedtegroep Roosendaal is het bevorderen van de badmintonvaardigheden van jeugdspelers in de leeftijd van 11 tot en met 18 jaar in de regio West Brabant door het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige trainingen. Om de voortgang van de spelers te kunnen monitoren is het van belang dat inzichtelijk is welke vaardigheden (en kennis) een speler onder de knie heeft en welke vaardigheden de volgende prioriteit krijgen. Dit is niet alleen een leidraad voor de trainers, maar het schept ook duidelijkheid voor de spelers en ouders/verzorgers. In de RSL Breedtegroep Roosendaal wordt daarom gebruikt gemaakt van het kleurenschema. Het originele kleurenschema werd in 2005 ontwikkeld door de toenmalige hoofdtrainer Roy Calbo van BV Almere.

Het kleurenschema is in de zomer van 2013 gemoderniseerd en aangepast naar de ideeën van de trainersstaf van de RSL Breedtegroep Roosendaal. Het streven voor de spelers is om in een seizoen tenminste één kleur te vorderen. De ontwikkeling van vaardigheden en kennis in het kleurenschema zijn opeenvolgend en cumulatief.

In het seizoen 2013-2014 wordt minstens één meetmoment ingebouwd, waarbij spelers kunnen 'vorderen' naar een volgende kleur. Bij dit officiële meetmoment zijn ouders, verzorgers, trainers en overige belangstellenden welkom en kunnen ook 'scouts' worden uitgenodigd. De beoordeling voor het vorderen naar een volgende kleur wordt logischerwijs niet door de eigen trainers van de breedtegroep gedaan, maar door externe trainers.

Omdat wij als trainersstaf graag zien dat het algehele niveau van onze badmintonners (jeugd én senioren) vooruit gaat, willen we onze kennis graag delen met anderen. Het kleurenschema is daarom voor iedereen inzichtelijk.

Klik hier om het kleurenschema te downloaden.

geplaatst door

verkregen via RSL Breedtegroep Roosendaal

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Bijeenkomst Rolstoel- en Aangepast Badminton

5 jaar geleden

volgend artikel

Van der Valk naar halve eindstrijd op Slovak Open

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 9 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws