clubzoeker

Trainersbijscholing Coachen op sociaal gedrag

Trainersbijscholing Coachen op sociaal gedrag

Iedere trainer, coach of begeleider heeft ongetwijfeld regelmatig te maken met sporters die zich anders gedragen dan hij of zij zou willen. Vaak voel je je onmachtig om daar werkelijk verandering in aan te brengen. Waarom gebeurt er wat gebeurt? En hoe kan ik daar verandering in brengen?

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Hoe geef ik goede constructieve feedback, dusdanig dat het ongewenste gedrag wordt bijgestuurd? Hoe zorg ik dat iedereen met plezier mee blijft doen? En als ik werkelijk moet ingrijpen... hoe doe ik dat dan?

De deelnemers leren allereerst een positief, waarderend, stimulerend sportklimaat te creëren. Een klimaat waar plezier centraal staat, waarin iedereen zich kan ontwikkelen en waar de regels en grenzen duidelijk zijn. De didactische vaardigheden op dit gebied worden versterkt. Maar deze bijscholing gaat verder: Je leert hoe je om kunt gaan met de opvoedende rol die je als trainer van jeugdige sporters nu eenmaal ook hebt. Je krijgt inzicht in het dilemma tussen accepterend gedrag en eisend gedrag. Naast structureren en stimuleren leer je ook wanneer negeren van ongewenst gedrag effectiever is. Aan de hand van een eenvoudig model leer je gedrag te begrijpen om van daaruit feedback te geven die bijdraagt aan de ontwikkeling van gewenst gedrag.

Leerdoelen

Na afloop is de deelnemer in staat om:

  • een positief, waarderend en stimulerend sportklimaat te creëren;
  • de basisprincipes van een goede training toe te passen: structureren, stimuleren en grenzen stellen;
  • ongewenst gedrag effectief bij te sturen: negeren, isoleren en aan de hand van een eenvoudig gedragsmodel effectief feedback geven.

Voor wie?

De bijscholing is bestemd voor gediplomeerde trainers, coaches en instructeurs op niveau 3. De bijscholing is licentiewaardig voor trainers met een licentie SL3B, SL4B of C.

Inschrijven

Wilt u deelnemen aan deze scholing? Er zijn geen kosten aan deelname verbonden, want deze scholing wordt kosteloos aangeboden vanuit het programma ‘Naar een Veiliger Sportklimaat’. Meer informatie datum/locatie van de scholing en wijze van inschrijving vindt u op de website van de Academie voor Sportkader.

Vorig jaar werd deze scholing voor het eerst gegeven en de deelnemers waarderen de scholing gemiddeld met een 8,1.

Scholingen die ook door Academie voor Sportkader worden aangeboden en licentiewaardig zijn, zijn: Doping, Sportmedisch, Praktijkbegeleiders in de sport, Er is meer te winnen: coachen op sociaal gedrag, Trainen en coachen van 6-12 jarigen, Trainen en coachen van pubers, Weerbaarheid voor trainers en Herkennen en voorkomen van seksuele intimidatie. Kijk voor meer informatie over de scholingen op de website van de Academie voor Sportkader.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!