Vincent de Vries praat ons bij

Vincent de Vries praat ons bij

Het scheurijzer van Vincent de Vries.

Ik heb in de tussentijd een aantal toernooien gespeeld waaronder de Europa Cup voor clubs in Frankrijk. Omdat BC Amersfoort landskampioen was geworden mochten wij hieraan deelnemen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

We begonnen het toernooi niet sterk met een kleine nederlaag, maar wij herstelden ons goed en kwamen tot de halve finale. Hierin kwamen wij uit tegen de landskampioen van Rusland, die een maatje te groot voor ons was. Desalniettemin een prachtige prestatie van ons team! Derde van Europa!

Na de Europa Cup ben ik in de nacht van vrijdag op zaterdag in een ruk doorgereden met de auto naar Nederland. Om vijf uur 's ochtends lag ik eindelijk in mijn bed . Diezelfde dag stond ik om twee uur de Nederlandse Jeugdkampioenschappen te spelen in Tilburg. In dat weekend ben ik twee keer tweede geworden (HE en HD). Ik was wel wat teleurgesteld met het resultaat, maar ik denk dat dit het maximale haalbare was gezien de voorbereiding die ik had gehad.

De donderdag na het NJK ben ik samen met een aantal spelers afgereisd naar Litouwen om daar de Litouwen Open te spelen. Door mijn behaalde resultaten in Slovenië en Griekenland hoefde ik geen kwalificatie te spelen wat mij tijd en energie scheelde. De eerste ronde heb ik tegen een Russische jongen, Parokhodin, gespeeld waar ik makkelijk twee keer in pas.

Zoals ik al eerder schreef spelen Oostblokkers vaak hetzelfde spelletje en bij deze jongen was dat niet anders. Zij het niet dat ik niet goed speelde en bijna de hele wedstrijd tegen een achterstand aan keek. Uiteindelijk alle zeilen bijgezet en hem helemaal gek proberen te maken op allerlei manieren. In de derde set kwam het echt aan op fysieke gesteldheid en had ik mijn reserves bewaard voor op het einde. Met drie punten verschil won ik de derde set en dus de partij. De ronde daarna moest ik tegen de Pool Dziolko spelen. Ik haalde mijn niveau, maar het geluk was aan zijn kant. Uiteindelijk won deze jongen het toernooi. Naderhand heb ik de opnames terug gekeken en daaruit bleek dat mijn gevoel overklast te zijn geworden op de baan niet juist was. Het zag er goed uit, maar hij was op dat moment iets beter. Ik ga een keer revanche nemen.

Lees de rest van dit artikel op de website van Vincent de Vries.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!