badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Aantal kwartfinales voor Nationale Jeugdselectie in Langenfeld

Afgelopen weekeinde, van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september, heeft de Nationale Selectie Onder 15 en Onder 17, nagenoeg geheel op eigen kosten, meegedaan aan het internationale jeugdtoernooi in het Duitse Langenfeld.

Aantal kwartfinales voor Nationale Jeugdselectie in Langenfeld - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Tamara van der Hoeven.
Aantal kwartfinales voor Nationale Jeugdselectie in Langenfeld - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Tamara van der Hoeven.

 

Vrijdag werden de mixen gespeeld. Het beste resultaat kwam op naam van Imke van der Aar en haar Franse partner Yannick Dijoux. Ze drongen door tot de laatste acht, maar verloren in de kwartfinale van twee andere Fransen met 23-25 en 16-21.

In de singles U15 kwamen Jessela van Soerland en Debora Jille ongeschonden uit de poule (De jongens kwamen niet uit de poule). Debora verloor in de kwartfinale van de 1e geplaatste Deense Alexandra Boije met 21-16 en 21-15, wat zeker geen slecht resultaat is. Jessela verloor in de eerste afvalronde van Sophia Grundtvig 20-22 en 17-21. Die uiteindelijk de finale haalde.

Bij de U17 kwam het beste resultaat op naam van Tamara van der Hoeven die in de derde ronde verloor van de 3/4de geplaatste Deense Irina Andersen 9-21 en 18-21.

In de U17 dubbels haalde Tamara en Imke de kwartfinale, waarin ze verloren van de 2e geplaatste Denen Jacobsen en Hansen met 16-21 en 16-21. In de U15 verloren Jessela van Soerland en Debora Jille wederom van twee Denen. De 3/4de geplaatse Denen Kristopersen en Krogh waren net iets sterker met 18-21 21-17 en 13-21.

Ook Marlies Baan en Ella Peters verloren in de kwartfinale van twee Deense vrouwen. De als tweede geplaatste Nielsen en Skodstrup waren met 20-22 en 16-21 te sterk.

De Nederlandse mannen hebben het erg moeilijk in Europa. De vrouwen doen het redelijk. Mooie prestaties bij de vrouwendubbels op dit sterk bezette toernooi.

geplaatst door

verkregen via Badminton Nederland

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Yonex en Justin Teeuwen zetten samenwerking voort

5 jaar geleden

volgend artikel

Erik Meijs: 'Het eerste punt is binnen'

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 9 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws