clubzoeker

BC DKC ten onder in derby tegen VELO

BC DKC ten onder in derby tegen VELO

Het is de badmintonners van BC DKC niet gelukt om de derby in de Carlton Eredivisie tegen VELO in hun voordeel te beslissen. De Haagse ploeg ging zondag in de eigen sporthal 't Zandje met 5-3 onderuit tegen het team uit het naburige Wateringen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

DKC was alleen succesvol in het damesdubbel, de single van Eefje Besselink en een gemengd dubbel.

DKC moest het net als vorig weekend stellen zonder Mark Caljouw. Hij speelde dit weekend het Swiss Junior en was niet op tijd terug in Nederland. Coach Leonard van Velzen kon ook geen beroep doen op Veerle Wijers. Zij viel tegen Van Zijderveld nog in voor de geblesseerde Daisy Bommeleyn, maar Wijers moest zondag acte de presence geven in team 2 van DKC.

Ondanks de aderlatingen begon DKC goed aan de wedstrijd. Het damesdubbel van Ginny Severien en Besselink werd in twee games gewonnen van Wendy Slaats en invalster Reshmi Ouseph (verving geblesseerde Myke Halkema). DKC was minder succesvol in het herendubbelspel. Toch hadden VELO'ers Jim Middelburg en Russel Muns drie games nodig om Thomas Wijers en Michiel Kruijt te verslaan.

Afgelopen seizoen wist Dennis van Daalen de Jel in de uitwedstrijd tegen VELO nog te winnen van Dicky Palyama. Dit keer zat een overwinning er niet in tegen de negenvoudig Nederlands kampioen. Het werd 21-11 en 21-14 voor Palyama. Ook de andere herensingle werd een prooi voor VELO. Rikkert Suijkerland was in twee games Kruijt de baas.

Omdat Van Velzen in het eerste damesenkel geen waardig vervanger kon opstellen, besloot hij Bommeleyn toch te laten beginnen tegen Lisa Malaihollo. Het bleek een ingecalculeerd verlies, want de DKC-speelster gaf na één punt al op. Besselink won haar single wel: met 21-18 in de derde game werd Ouseph aan de kant gezet.

Wilde DKC nog een gelijkspel uit het vuur slepen, moest het de twee mixed dubbels naar zich toetrekken. Aan Thomas Wijers en invalster Caroline Westveer de lastige taak het ervaren koppel Suijkerland/Malaihollo over de knie te leggen. De DKC’ers gaven goed partij (tweede game ging pas in verlenging naar VELO), maar het bleek voor hen onvoldoende. Van Daalen de Jel en Severien wisten wel te winnen van Middelburg en Slaats en zo stond de 5-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers op het scorebord.

Door de nederlaag moet DKC een stapje terug doen op de ranglijst. De Hagenaars staan nu vierde met negentien punten. Er is echter geen man overboord, want het gat naar koplopers BC Amersfoort en BV Almere bedraagt 'slechts' vijf punten. Volgende week speelt DKC weer een thuiswedstrijd. Op zondag 6 oktober komt BV Slotermeer uit Amsterdam op bezoek in Den Haag. Het duel in sporthal 't Zandje begint om 14.00 uur.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!