Duinwijck verliest nipt bij seizoensopening

Duinwijck verliest nipt bij seizoensopening

Akvile Stapusaityte tijdens de Carlton Eredivisie Kick Off in Den Bosch.

Het kleine media offensief wat was ingezet voor de seizoensopener tegen DKC had zijn uitwerking niet gemist. Al vanaf 18:00 uur stroomde het publiek binnen om een kijkje te nemen en te genieten van een hapje en een drankje wat perfect was geregeld door de evenementencommissie.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Voor het eerst sinds de play-off finale in 2009 was er een bar beneden, waardoor iedereen in de hal bleef om alle wedstrijden te bekijken. Dit kwam de sfeer zeker ten goede!

Om 19:00 uur stonden alle spelers op verzoek van referee Jos Esveld netjes in het gareel voor de line-up. Eerst was er nog speciale aandacht voor Karina Kool-de Wit. Tijdens de ALV in juni was zij uitgeroepen tot lid van verdienste en kreeg op deze avond de bijbehorende speld uitgereikt en een welverdiend applaus van alle aanwezigen. Na de yell van DKC verraste de thuisploeg het publiek met een yell, waarin Schots, Fins, Litouws en Nederlands was verwerkt (tenminste daar leek het wel op...).

In de damesdubbel boden Ginny Severien en Eefje Besselink goed partij tegen Akvile Stapusaityte en Caitlin Pringle, maar het Schots/Litouwse dubbel won in een regelmatige partij in 2 games. Op de baan ernaast leken Jerry Natenstedt en Jelle Kelderhuis weggetikt te gaan worden door Mark Caljouw en Dennis van Daalen de Jel, maar in de 2e helft van de eerste game ontspon een mooie strijd. DKC won zowel de eerste als tweede game met 21-19, maar de Duinwijck heren kwamen verrassend goed voor de dag.

De damessingles werden vrij gemakkelijk door Akvile en Dorien Lups gewonnen van respectievelijk Daisy Bommeleyn en Eefje. Vervolgens kwam het klapstuk van de avond; leeftijdsgenoten Mark Caljouw namens DKC en de Fin Iikka Heino namens Duinwijck vochten een titanenstrijd uit. In een kwalitatief zeer goede partij wist Mark uiteindelijk de derde game met 21-18 uit het vuur te slepen, maar Iikka had bewezen een echte aanwinst te zijn voor het team van Duinwijck en de eredivisie. Hij was achteraf zeer te spreken over de sfeer en kon nu al niet wachten tot zijn volgende wedstrijden.

Jerry kwam vervolgens niet uit de verf tegen de sterk spelende Michiel Kruijt van wie elke badmintonliefhebber in Nederland toch stiekem wel een klein beetje houdt. Voor dit soort spelers kom je graag kijken!

De mixen moesten bij een 3-3 stand de beslissing brengen. Caitlin en Iikka ondervonden aan den lijve waarom DKC Daisy en Michiel heeft aangetrokken. Met 2x 21-16 waren ze vrij kansloos. Op baan 2 ontstond de derde thriller van de avond. Dennis en Ginny (die jaren niet had gemixt in de competitie) speelden tegen Jelle en Dorien. De Duinwijckers bleven heel lang bij, maar konden net niet doordrukken in de slotfase van beide games. 24-22 en 21-19 voor DKC! Daardoor gingen de Hagenaars met een verdiende 5-3 overwinning naar huis. Complimenten voor de zeer harde kern van DKC (4 man sterk) die een lekker sfeertje wisten te brengen en het Duinwijck publiek op wisten te zwepen.

Al met al een mooie avond die voor Duinwijck ondanks het verlies zeker aanknopingspunten geeft voor de rest van het seizoen. De teamspirit is in ieder geval in jaren niet zo goed geweest. En om er nog een laatste cliché in te gooien, uiteindelijk was het publiek de grote winnaar!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!