Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Ken je deze spelers al?

© Badminton Europe+ Gayle Mahulette tijdens haar single tegen Julie Finne-Ipsen.

Duo Chen/De Visch Eijbergen door kwalificaties op Belgian International

© Badminton Europe+ Gayle Mahulette tijdens haar single tegen Julie Finne-Ipsen.

Op de eerste dag van de Yonex Belgian International hebben Alida Chen en Soraya de Visch Eijbergen het hoofdtoernooi bereikt in het vrouwendubbel. Met twee zeges werd een plek in het hoofdschema veiliggesteld.

In het vrouwendubbel wonnen Alida Chen en Soraya de Visch Eijbergen hun eerste wedstrijd overtuigend in twee games van Ching Lin en Min Lin uit Taiwan. Daarna werd er tegen het duo Caitlin Pringle/Rebekka Findlay uit Schotland een 21-18 en 21-16 overwinning geboekt.

Mannenenkel

Nick Fransman versloeg in de eerste kwalificatieronde Nicolas Blondel (Zwitserland) met 21-13 en 21-12. Daarna won hij ook van de Bulgaar Makarski in twee games. In de laatste voorronde trof hij Tzu Wei Wang (Taiwan). De Aziaat won nipt van Fransman. Het werd 22-20, 17-21 en 21-11.

Mark Caljouw werd in drie games uitgeschakeld door Mundbjerg (Denemarken) en Marco de Jager door de Taiwanees Yang in twee games. Ook Vincent de Vries en Jordy Hilbink kwamen niet door de kwalificaties. De Vries verloor met 21-14 en 21-19 van de Zweed Yngvesson, terwijl Hilbink in drie games zijn meerdere moest erkennen in Yartsev (Rusland).

Vrouwenenkel

Gayle Mahulette won in het vrouwenenkel met 12-21, 21-14 en 21-7 van de Zwitserse Ayla Huser en vervolgens ook van de Finse Mikkela in drie games. In de laatste voorroonde bleek Julie Finne-Ipsen uit Denemarken helaas met 14-21, 21-19 en 21-18 een maatje te groot voor de Nederlandse.

Alida Chen versloeg in haar eerste wedstrijd Anne Tran (Frankrijk) met 21-12 en 21-14. Vervolgens was de Zweedse Jenny Wan echter met 27-25, 15-21 en 22-20 te sterk.

Mix

Het als eerste geplaatste Nederlandse duo in de kwalificatie, Robin Tabeling en Myke Halkema verloren in de openingsronde met 21-19, 15-21 en 21-14 van Lee en Wang uit Taiwan. Ook het duo Ruben Jille/Alida Chen redde het niet in het gemengddubbel. In de eerste ronde was een koppel uit Taiwan in twee games te sterk.

Morgen begint het hoofdtoernooi van de Yonex Belgium International met nog meer Nederlandse deelnemers.

Klik hier voor alle uitslagen.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 2 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws