Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© Badminton Nederland

Hans van Rijssel stelt zich voor

© Badminton Nederland+

Sinds maandag 17 september ben ik werkzaam bij Badminton Nederland, als vrijwilliger Topbadminton. De werkomgeving is wel geheel nieuw voor mij, maar de werkzaamheden zijn over het algemeen redelijk bekend.

De afgelopen tien jaar was ik als topsportcoördinator werkzaam voor de Nederlandse IJshockey Bond (NIJB). Bij de NIJB hadden we maar twee medewerkers vanuit het bondsbureau in loondienst, waardoor ik alle werkzaamheden deed die een sportbond heeft. Hierbij kan gedacht worden aan het organiseren van alles rondom de nationale selecties, de (financiële) administratie, opleidingen, internationale toernooien, competities en WK's. Gelukkig had ik daarbij wel goede ondersteuning van meerdere vrijwilligers en stagiaires.

Ook de NIJB moest fors bezuinigen, na het wegvallen van de subsidies, met o.a. consequenties voor mij. Daardoor heb ik het afgelopen half jaar een sabbatical kunnen nemen en meer tijd besteed aan mijn gezin (dochter van 17 en een zoon van 14) en aan het onderhoud van onze woning.

Kort iets over mijzelf

Mijn hobby's zijn sporten, met sport bezig, thuis klussen, maar vooral bezig zijn. Ik geef trainingen en instructie, zoals voor de Internationale IJshockey Federatie, de Nederlandse IJshockey Bond, de lokale voetbalvereniging en de Wassenaarse Reddingsbrigade. Daarnaast probeer ik nog tijd vrij te maken om te kunnen motorrijden. Ik ben zelf geen actief badmintonspeler. Tijdens mijn school- en studententijd speelde ik wel wekelijks badmintonwedstrijden, maar als recreant. Daarna werd het minder en in 1993 moest ik definitief met veld- en zaalsporten stoppen vanwege een afgescheurde kruisband en een afgescheurde binnenband.

De sporten die ik nu nog (redelijk) intensief beoefen zijn ijshockey (zonder bodychecken) en zwemmen. Na tien jaar NIJB en een korte sabbatical is het tijd voor een nieuwe fase. Ik heb er zin in en de eerste dagen bij Badminton Nederland zijn mij uitstekend bevallen. Als vrijwilliger werk ik slechts een aantal uren per week, maar ik hoop in de toekomst meer voor Badminton Nederland te kunnen betekenen. Ik zou het bijna vergeten om te vermelden over wie het gaat, maar mijn naam is Hans van Rijssel.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 11 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws