Kaderdag wedstrijdfunctionarissen 2013

Kaderdag wedstrijdfunctionarissen 2013

Op zaterdag 31 augustus kwamen 65 wedstrijdfunctionarissen in 's-Hertogenbosch samen voor de jaarlijkse kaderdag. Tijdens de kaderdag wordt de spelregel kennistoets afgenomen en wordt er door alle wedstrijdfunctionarissen vergaderd.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Na het officiële deel van de kaderdag is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een diner en aan de avondactiviteit. Voor de aanwezige partners was een middagje Den Bosch georganiseerd met een boottocht over de Binnen Dieze.

Spelregel Kennistoets

Alle wedstrijdfunctionarissen dienen de spelregel kennistoets met goed gevolg af te leggen om de licentie te behouden. De kennistoets bestaat uit 30 vragen over de spelregels. Dit jaar is er ook een terminologietoets en een toets met open vragen afgenomen. De laatste twee worden volgend jaar definitief ingevoerd en zullen dan ook met goed gevolg moeten worden afgelegd.

Vergadering

Tijdens de vergadering wordt er gesproken over zaken aangaande de lijnrechters, scheidsrechters en referees. Zo was er een discussie over de aanstellingen van de scheidsrechters zoals die nu voorligt. Verder was er ook nog een discussie over hoe de SWO wordt samengesteld.

Ook is er tijdens de kaderdag aandacht voor de scheidsrechters die zijn geslaagd gedurende het seizoen. Dit jaar zijn Anouk ter Horst, Neda Saleh, Marcel Jansen, Corine Janssen, Wilco Sjardijn en Fred Veldhoen geslaagd voor de opleiding tot Badminton Scheidsrechter 4.

Ook zijn er promoties geweest van Nationaal Scheidsrechter naar Top Nationaal. Nico Timmermans, Judith van der Wel, Raymond van Eijk, Adrie de Jager, Wim Koornstra, Wilfred van Slooten, Hans Tobel, Patrick Visscher en Geert Witte zijn gepromoveerd.

Tevens zijn er vijf nieuwe Referees opgeleid in het afgelopen seizoen. Remco Oskam, John Appels, Martina Konings, Hans Backx en Nico Timmermans zijn geslaagd voor de opleiding tot Badminton Referee 4. Hans Macare is gepromoveerd tot Nationaal Referee.

Internationaal zijn er dit jaar ook promoties geweest voor Nederlandse wedstrijdfunctionarissen. Freek Cox is gepromoveerd tot BWF Accredited Umpire, Dyon van den Bogaert is gepromoveerd tot Badminton Europe Accredited Umpire en Marcel Schormans gaat worden gepromoveerd tot BWF Accredited Referee.

Ook werd er tijdens de vergadering stil gestaan bij de spelregels. Zo is de kennistoets spelregels besproken alsmede de terminologie toets. Na de vergadering was er nog gelegenheid om op eigen kosten deel te nemen aan het diner. Van deze mogelijkheid werd gretig gebruik gemaakt door de aanwezigen. Na het diner konden de scheidsrechters de kwaliteiten vertonen op het badmintonveld.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!