Litouwen Junior 2013: Alex Vlaar in de finale van het enkelspel

Litouwen Junior 2013: Alex Vlaar in de finale van het enkelspel

Een daverende verrassing in het enkelspel. Alex Vlaar verslaat in de halve finales in twee games de als 2e geplaatste Rus Alimov.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Via een uitgebreide (video)analyse van deze sterke Rus bleek dat de Rus o.a. vooral sterk was in het achterveld met een geweldige smashkracht. Daarnaast is hij ook sterk in de smashverdediging en follow-up. De drive van Alex is ook vooruit en aanval, maar kan daarnaast ook prima verdelen met tempoversnellingen.

Dit was dan ook direct de wat mindere kant van Alimov. Met een goed strijdplan (tactiek) was het mogelijk de wapens van deze Rus te ontnemen. Alex moest veel tempoversnellingen spelen. Vooral de zachtere ballen met priksmashes en schijnclears en kapdrobs brachten de Rus uit zijn evenwicht. Daarnaast goed en veel netspel met vanaf het net met variatie en laaghouden naar achteren.

De tactiek kan goed en eenvoudig zijn, maar de speler moet het uitvoeren. Taak voor de coach de speler bij de les te houden en blijven volhouden aan de goede tactiek. Alex deed het goed. Weliswaar af en toe wisselvallig door wat technische foutjes, maar aan het eind en overall de beste.

De eerste game had Alex continue een voorsprong en wist de game knap te winnen met 21-17. De Rus werd al een beetje wanhopig door het rustige spel van Alex met tussendoor vernietigende versnellingen. De Rus wilde hoog springen, hard smashen, oplopen en afmaken. Vooral steeds hard slaan. Hij kreeg weinig kans.

De 2e game had een wat grillig score verloop. Halverwege had Alex een achterstand van 5-11. Even wat onrust, maar door de rust en vertrouwen te geven, kwam Alex toch weer op gang. Via een tussenstand van 16-16 toch net wat kleine foutjes en ineens stond Alimov met 17-20 op 3 game punten. Sterk punt van Alex was dat hij rustig bleef en de Russische beer op zijn knieën kreeg. Alex won met 22-20. Vandaag de finale tegen de 1e geplaatste Oostenrijker Gnedt.

Herendubbel

De herendubbel tegen de 1e geplaatste Russen Alimov en Kozyrev zou op voorhand een lastige klus worden. Alex en Ruben moesten tussendoor veel zachte shuttles slaan en niet alleen maar hard smashen. De 1e game hadden de Russen geen vat op het gevarieerde spel van de BVA’ers en Alex en Ruben wonnen (toch licht verrassend) de game met 21-16. De 2e game werd een deceptie en alles mislukte. De Russen hadden Tupalev vleugels en Alex en Ruben waren even lam geslagen. De 2e game ging naar de Russen met 10-21!

De beslissende 3e game werd een nieuwe wedstrijd van 1 game. Het ging gelijk op met kansen voor beide koppels. Het werd 19-19. De Russen waren de gelukkigste en maakte 2 punten, 19-21. Helaas geen finale in de herendubbel, maar wel een bronzen medaille voor Alex en Ruben. Toch prima gezien het feit dat ze beide eigenlijk nooit samenspelen en zeker Ruben nog niet veel internationale ervaring had. Ze hebben voor hun doen als koppel goed gespeeld, een halve finale gehaald en zeker niet weggespeeld!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!