clubzoeker

Martine Kortlandt naar het WK Veteranen in Turkije

Martine Kortlandt naar het WK Veteranen in Turkije

Nog nooit eerder deed een speler van BC Geldrop mee aan een wereldkampioenschap. Tot dit jaar. Martine Kortlandt maakte deel uit van een selectie spelers (waaronder veelvuldig nationaal kampioenen Rob en Marjan Ridder) die van 9 t/m 14 september in Ankara streden om de titels. We zijn blij dat Martine een verslag instuurde van haar ervaringen op dit internationale podium. En natuurlijk zijn we ook hartstikke trots op haar!

SportSport

Ken je BC Oosterhout al?

De Wereld kampioenschappen badminton voor Veteranen, met ruim 900 deelnemers die in diverse leeftijdsklassen spelen, werd dit jaar in het Ankara Spor Salunu Stadiumen gehouden. Voor mij de eerste keer om met zo'n groot evenement mee te doen. Met 10 spelers (Jessy Havelaar, Sandra Kroon, Rick Paap, Marjan Ridder, Rob Ridder, Uun Santosa, Andy Tan, Micky van Asdonck en Jeannette van der Werff) wat supporters en de fysiotherapeut, vertrokken we zaterdag om 17.00 vanaf Schiphol.

Zondagochtend konden we meteen gedurende 2 uur ons voorbereiden op de komende wedstrijden. Dat was ook nodig voor mij. Door de hoogte van de hal (20 meter hoog?), wordt het een heel ander spelletje badminton; er kan geen gebruik gemaakt worden van het plafond als referentiepunt, waardoor het zicht op shuttle en de timing heel moeilijk is. Verder was er een windstroom zodat je ook wind mee kon hebben en er werd gespeeld met hele snelle shuttles (ja, ja, zelfs ik sloeg af en toe uit).

Op maandag 9:00 uur begon het toernooi en moest ik meteen mijn eerste partij GD met Michael Huber (Duitsland) spelen. Met Sandra Kroon als coach, en de andere Nederlanders als supporters wonnen we makkelijk van onze Indiase tegenstanders. Helaas was dit ook mijn enige overwinning. Mijn single tegen de Japanse Noriko Yamamoto was wel een ervaring op zich. Elke keer als mijn tegenstandster op het punt stond te serveren, kwam er een Japanse kreet. Ook als ze punt scoorde volgde een Japanse term. De lijnrechters en scheidsrechters kregen geregeld een buiginkje/knikje bijvoorbeeld als ik de shuttle had uitgeslagen. Na afloop van de wedstijd werden er kleine kadootjes aan iedereen uitgereikt. Ook dit schijnt bij de Japanners een gewoonte te zijn.

De dagen erop heb ik nog een dubbel en mix gespeeld en vooral veel mooie partijen gekeken waarbij vaak oud (wereld)kampioenen aan meededen. Nederland heeft goed gepresteerd met het behalen van zilver door Jeannette van der Werff (DE 50+) en Marjan Ridder (DD 55+) .

Behalve het badmintonnen heb ik natuurlijk ook zoveel mogelijk van Ankara, een nog echt Turkse stad, bekeken. Al met al was deze week zeer de moeite waard.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!