clubzoeker

Ted van der Meer: 'We zijn weer terug bij af'

Ted van der Meer: 'We zijn weer terug bij af'

[Ik ben het] volstrekt eens dat de eredivisie heel belangrijk is voor de publiciteit voor de badmintonsport en voor BNL. Het zijn vooral artikelen van regionale kranten of regionale edities van het AD.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De landelijke kranten besteden weinig aandacht aan badminton. Er is een enorme concurrentie van de 'kleinere' sporten en alleen dié sporten die de boel goed op orde hebben, komen nogal eens aan bod. Daartoe behoort badminton niet.

Dat heeft met meerdere zaken te maken. Voorop staat het gebrek aan kwaliteit - lees: vernieuwing - van de eredivisie. De verenigingen willen (vaak noodgedwongen) voor een stuiver op de eerste rang zitten. Daarom zijn er weinig aansprekend spelers over. In samenhang hiermee moet de kwaliteit van de communicatie.

  • 1. De competities zouden 'live' te volgen moeten zijn, in ieder geval via een livescore. De verenigingen zouden hiertoe verplicht moeten worden, met een fikse boete als drukmiddel.
  • 2. Voorbeeld. Afgelopen zondag zaten geïnteresseerden te vissen hoe de wedstrijden verliepen. Soms heeft badmintonline als eerste een uitslag, soms Teletekst, dan weer PietRidder.nl en bij toeval kom je iets tegen in een Twitterbericht of op Facebook. Opvallend is dat www.badminton.nl (de bondssite) vrijwel nooit voorop loopt.
  • 3. badmintonline heeft al eens prikkelend geschreven over de taal- en stijlfouten in persberichten. Dat klopt. Zou niet moeten. Maar nog erger is dat er soms helemaal géén persberichten worden verstuurd. Van de eredivisiekoploper heb ik (schrijvend voor de grootste krant van Nederland) dit seizoen nog geen enkel persbericht ontvangen. Dan neem je je eigen product toch niet erg serieus.
  • 4. Ander voorbeeld. De uitnodiging van de kickoff van de eredivisie kwam exact één dag voor de gebeurtenis in mijn mailbox. Hoe denk je, als BNL, dan een evenement te promoten? Onmogelijk!

Samengevat, we zijn weer terug bij af. De klok is jaren teruggezet.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!