badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Tip de redactie: 'LCW laks met communicatie rondom Master-toernooien'

Beste badmintonline-redactie. Natuurlijk berichten jullie de laatste tijd vaak over allerlei vormen van beleid, of wanbeleid, bij de bond. Of je het hier nu mee eens bent of niet, het is naar mijn mening belangrijk dat dit alles bericht wordt.

Tip de redactie: 'LCW laks met communicatie rondom Master-toernooien' - Badminton Nederland
© Badminton Nederland
Tip de redactie: 'LCW laks met communicatie rondom Master-toernooien' - Badminton Nederland
© Badminton Nederland +

 

Daarom wil ik jullie, en daarmee hopelijk een groot deel van badmintonminnend Nederland, op de hoogte brengen van het volgende:

Jaarlijks zijn er zes toernooien binnen het Mastercircuit. Elk van deze toernooien wordt geanalyseerd en er wordt een rapportage opgemaakt. Op basis hiervan (en overigens ook andere voorwaarden) wordt jaarlijks door de LCW de Master-status aan toernooien toegekend. In de Clear! van 26 augustus jl. en op de evenementenkalender op de website van de bond staan op dit moment de zes mastertoernooien voor het aankomende seizoen vermeldt.

Dit zijn: Amersfoort, Almere, Zoetermeer, Veendam, Hoensbroek en Gorredijk, hetzelfde zestal als vorig jaar. Dit terwijl de vergadering waarin de verdeling van mastertoernooien pas 29 augustus jl. is gehouden (iets wat ik uit zeer betrouwbare bron heb vernomen).

Ook hebben de verschillende verenigingen en stichtingen, die toernooien organiseerden die geanalyseerd werden, nog geen bericht gehad van de LCW. Dit getuigt niet van enige klasse vanuit de bond (hoewel ik mijzelf niet de persoon vind om hierover te oordelen).

Graag zou ik door middel van dit bericht naar jullie (badmintonline -red.) een bericht zien van BNL hoe het tot deze toernooikalender is gekomen. Zelfs wanneer het hier gaat om een concept-indeling is het niet netjes om hierop al vergeven Master-statussen te vermelden.

Wanneer heeft hem besloten deze Master-statussen te verdelen? Voor 26 augustus? In dat geval kan het toernooi van Gorredijk nooit geanalyseerd zijn en dat lijkt me zeker een foute handelswijze (hoewel dit eerder bij de eerste verdeling van Master-statussen na opheffing van het Satellitecircuit ook is gebeurd met hetzelfde toernooi).

Waarom kunnen toernooien die graag een Master-status willen krijgen zich hiervoor opgeven bij de bond terwijl zij hier blijkbaar niet serieus in genomen worden?

geplaatst door

verkregen via Tip de redactie

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

BCRS is gezond!

5 jaar geleden

volgend artikel

Backhandservice: een stukje geschiedenis

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 14 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws