badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Van Zijderveld Amstelveen scoort 1 winstpunt in dubbelweekend

In de Carlton Badminton Eredivisie deed Van Zijderveld Amstelveen het afgelopen weekeinde gé7eacute;n goede zaken. In de uitwedstrijd tegen het Wateringse VELO ging de Amstelveense ploeg zaterdagavond met 1-7 hard onderuit.

Van Zijderveld Amstelveen scoort 1 winstpunt in dubbelweekend - Van Zijderveld
© Van Zijderveld
Van Zijderveld Amstelveen scoort 1 winstpunt in dubbelweekend - Van Zijderveld
© Van Zijderveld +

 

En zondagmiddag werd in eigen hal met 0-8 verloren tegen BC DKC uit Den Haag.

Zaterdagavond 21 september 2013: VELO vs. Van Zijderveld

Tegen VELO begon het jonge Amstelveense team in Wateringen niet goed aan de wedstrijd door verlies van het mannen- en het vrouwendubbelspel (0-2). De debuterende invalster Simone Hermsen won in een prima partij en straight games de tweede vrouwensingle, waarmee de Amstelveners de stand naar 1-2 optrokken. Daarna waren het alleen de Wateringers die de dienst uitmaakten. De drie overige enkelspelen evenals de twee gemengd dubbelspelen werden een prooi voor de Wateringers. Einduitslag: 1-7.

Zondagmiddag 22 september 2013: Van Zijderveld vs. BC DKC

Het Amstelveense koppel Norbert van Barneveld/Virgil Soeroredjo traden aan tegen het DKC-dubbel Michiel Kruijt/Thomas Wijers. In de eerste game werd voor elke punt hard gestreden, wat resulteerde in gamewinst. De tweede game verliep minder succesvol met teveel fouten. Een laatste game moest de beslissing brengen en die viel niet in het voordeel van de Amstelveners (0-1).

Van Zijderveld deed tegen DKC nu een beroep op Nikkie Hosseinnia als vervangster van Alida Chen. Nikkie liet samen met Ellen Kooijman in het vrouwendubbelspel bij vlagen goed samenspel zien. Het was helaas niet voldoende (0-2). Alle winst in de enkelpartijen gingen in twee games naar DKC. Virgil Soeroredjo en Marco den Haan konden de herenenkelspelen niet in winst omzetten tegen resp. Van Dalen de Jel en Wijers. Linda Chen had veterane Severien als tegenstandster in het eerste vrouwenenkelspel. Het spel van Linda was niet voldoende om Severien aan de kant te zetten. In het tweede vrouwenenkelspel moest een debuterende Nikkie Hosseinnia het opnemen tegen Besselink. Voor Nikkie een moeilijke opgave. Het lukte Nikkie om haar spel te spelen en ook zij verloor.

Ook de gemengddubbels werden een prooi voor DKC. In het eerste gemengd dubbelspel traden de Amstelveners Den Haan/Kooijman aan tegen Van Dalen de Jel/Besselink. Deze partij werd in twee games beslist. Ook het gelijktijdig gespeelde tweede gemengddubbel Van Barneveld/Chen werd door Kruijt/Wijers(DKC) in twee games verslagen. Einduitslag 0-8.

De Amstelveners bezetten nu met de uitslagen uit het 'dubbelweekend' de laatste plaats in de badminton eredivisie. Ondanks dit dubbele verlies, biedt het vertoonde spel voldoende vertrouwen voor de komende wedstrijden.

geplaatst door

verkregen via Van Zijderveld

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

Dubbelweekend voor VELO, zonder de geblesseerde Myke Halkema

5 jaar geleden

volgend artikel

In memoriam Philippe Weijling

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 3 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws