badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Van Zijderveld Amstelveen verliest van Slotermeer

Het eerste team van Van Zijderveld Amstelveen moest zaterdagavond 7 september 2013 haar eerste wedstrijd in de Carlton Badminton Eredivisie 2013-2014 aantreden tegen BV Slotermeer uit Amsterdam. Het werd een ware derby.

Van Zijderveld Amstelveen verliest van Slotermeer - Van Zijderveld
© Van Zijderveld
Van Zijderveld Amstelveen verliest van Slotermeer - Van Zijderveld
© Van Zijderveld +

 

De wedstrijd werd begonnen met een mannendubbelspel. Het Amstelveense koppel Norbert van Barneveld/ Virgil Soeroredjo traden aan tegen het ervaren mannendubbel Hans van Os/Ralph Starren. In de eerste game werden er aan onze kant nogal wat foutjes gemaakt. De tweede game verliep beter, echter een laatste game kon niet worden binnengehaald. Met game standen 12-21 en 18-21 werd het eerste punt verloren (0-1).

Het Amstelveense vrouwendubbel Linda Chen/Ellen Kooijman speelden tegen Raquel Humphris/Jasmijn Manenschijn. Vanaf het begin ging de strijd gelijk op. Beide kanten speelden of hun leven er vanaf hing. Uiteindelijk ging de winst van de partij met de gamestanden 21-18 en 21-17 naar de Amstelveners (1-1).

In het tweede mannenenkelspel moest Marco den Haan aantreden tegen Hans van Os. In de eerste game speelde Marco afwisselend en bij vlagen fantastisch. Hans van Os kon echter steeds een in het begin gemaakt puntenvoorsprong vasthouden en won de eerste game. De tweede game vocht Marco weer voor wat hij waard was en het publiek kreeg prachtige rally's te zien met relatief veel schijn. Helaas bracht dit voor Marco niet de winst waarvoor hij keihard had gewerkt en verloor met 13-21 en 16-21 de partij (1-2).

In het tweede vrouwenenkelspel moest Ellen Kooijman het opnemen tegen Jasmijn Manenschijn. Voor Ellen een moeilijk begin van de competitie. Gelet op haar spel had zij meer verdiend. Uiteindelijk was het toch Jasmijn Manenschijn in twee games (11-21 en 10-21) Ellen de partij liet verliezen (1-3).

In het eerste mannenenkelspel nam Virgil Soeroredjo het op tegen Leon Nottelman. Virgil had er duidelijk zin in en speelde een puike partij. Helaas was het net niet voldoende om Leon met een verlies te confronteren. Met schitterende rally's werd uiteindelijk met 19-21 en 20-22 verloren (1-4).

Alida Chen moest het in het eerste vrouwenenkelspel opnemen tegen de ervaren Jessica Ottenhof. Onder spannende slagenwisselingen en bergen inzet ging de eerste game (21-14) naar Alida. En zij had haar kruit droog gehouden want Alida won met dezelfde cijfers ook de tweede game (2-4).

In het eerste gemengd dubbelspel traden Norbert en Alida aan tegen Ralph Starren en Jessica Ottenhof. Door beide koppels werd hard gestreden voor elke punt. Het waren na drie games uiteindelijk de Slotermeerders die er met de winst (21-17, 13-21 en 15-21) vandoor gingen (2-5).

Het laatste gemengdubbelspel werd gespeeld door het Amstelveense duo Elisa Piek en Marco den Haan tegen Raquel Humphris/Leon Nottelman. Helaas werd deze partij met 12-21 en 18-21 ook door de Amstelveners verloren (2-6).

Ondanks het verlies was het een prima rentree van Virgil Soeroredjo en een goed debuut van de nieuwelingen Ellen Kooijman en Marco den Haan.

geplaatst door

verkregen via Van Zijderveld

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

BC DKC boekt overwinning in seizoensopener

6 jaar geleden

volgend artikel

Hoyer: BWF Committed to Badminton's Olympic Progress

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 7 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws