Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© Badminton Nederland

Vierendertig landen op Yonex Dutch Open 2013, maar geen Lin Dan

© Badminton Nederland+

Op de Yonex Dutch Open 2013, van 8 tot en met 13 oktober, in Topsportcentrum Almere zullen 34 nationaliteiten gaan strijden om de prijzen. Tijdens de 65ste editie van het topbadmintonevenement doet ook een groot aantal Aziatische landen met veel spelers mee. Er komen onder andere groepen uit toplanden als China, Maleisië en Indonesië.

In totaal nemen er 224 spelers deel aan de Yonex Dutch Open 2013. De Nederlandse afvaardiging voor dit jaar bestaat uit 32 man en vrouw. Onder de deelnemers is ook titelverdediger in het mannenenkel en Nationaal kampioen, Eric Pang.

Opvallend is dat vijfvoudig Wereldkampioen Lin Dan door de Chinese badmintonbond is teruggetrokken voor het toernooi. De Chinese topspeler heeft aangegeven dit jaar geen internationale toernooien meer te spelen en zich te richten op z'n familie.

Toernooidirecteur Ton van Happen: 'Wij betreuren deze terugtrekking van Lin Dan natuurlijk, zeker omdat hij zijn besluit heeft genomen kort nadat hij zich heeft ingeschreven. Tevredenheid overheerst echter gelet op de sterke bezetting en de deelname van dit groot aantal landen. Met de afscheidswedstrijd tussen Dicky Palyama en de Deense badmintongrootheid Peter Gade kunnen we het publiek toch iets extra bieden bij deze 65e editie van de Yonex Dutch Open.'

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Lin Dan trekt zich terug van Yonex Dutch Open?

4 jaar geleden

volgend artikel

Twee halve finales op WVK in Turkije voor Oranje

4 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 7 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws