Voor alles een eerste keer: een voorbeschouwing in Excel!

Voor alles een eerste keer: een voorbeschouwing in Excel!

Vorig jaar mailde ik Marloes van Heteren nog over hoe we de communicatie vanuit eredivisieclubs naar een hoger niveau kunnen tillen. Het is bij enkele clubs eredivisie-onwaardig wat er de wijde wereld in gestuurd wordt.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dat varieert van heel de perslijst in de AAN-regel proppen (BCC mensen, alsjeblieft BCC!) tot het alles-wat-in-je-opkomt-opschrijven in een nabeschouwing. Tussenvoegsels die al zo lang afgekort worden (Edward v.d. Heuvel) dat je moet gaan googlen om te zien of het nu van de, van den of van der is.

Ik plaats uit enige wanhoop hieronder een artikeltje wat ik op 20 september 2012 (daags voor de masterclass free publicity tijdens de YDO2012) schreef, naar Marloes stuurde en vervolgens nooit publiceerde. Het is zelden 'gunstig' om kritisch te zijn over de mensen waarvan je afhankelijk bent voor persberichten, maar in dit geval neem ik het risico maar. Ik zal het weerwoord accepteren.

Het wordt hoe langer hoe erger

BC Amersfoort manager Wim Top weet waarschijnlijk menig redacteur tot wanhoop te drijven met zijn eindeloze zinnen, consequente spelfouten en achttien verschillende schrijfwijzen van de clubnaam.

Bijzonder eenvoudige dingen, zoals het juist spellen van de namen van EIGEN spelers, zijn al een opgave voor veel clubs. Nu lijkt het bij andere clubs, waaronder VELO, helaas ook een nieuwe gewoonte te zijn om iemand ALLES op te laten schrijven wat in hem/haar opkomt en dat als persbericht te verspreiden.

De kick-off van BNL had een mooi moment geweest om ondermeer een workshop 'persberichten schrijven' te geven of misschien kan zoiets alsnog gedaan worden tijdens de Dutch Open. Slechte reclame voor de Carlton Eredivisie 2012-2013 als er mooi badminton gespeeld wordt en er vervolgens semi-dyslectische 'verslagjes' over verspreid worden.

Het beschikbaarstellen van een whitepaper met daarin de basics van een persbericht (trechtervorm en meer van zulks) zou wellicht een pro-actieve actie zijn voor Badminton Nederland. Dat scheelt meteen een boel googlen voor toernooiorganisaties die zich last minute afvragen: hoe schrijf je eigenlijk een goed persbericht?

20 september 2012

Aangezien ik niet alleen wil 'zeuren', maar ook iets wil bijdragen, heb ik in ieder geval de onderstaande links voor belangstellenden. Handige links in de reacties zal ik hieraan toevoegen.

Tot slot. Wat was de aanleiding van dit schreeuwen in de kerk? Ik ontving zojuist van TFS Barendrecht de voorbeschouwing van hun wedstrijd aankomend weekend. Dat is positief, het is immers ruim op tijd en zelfs nog voor het altijd stipte BC DKC. De druppel was echter de vorm: een voorbeschouwing in Excel.

Een belangrijke tip: geen PDF, geen Excel, misschien zelfs liever geen Word... 'Platte tekst', zoals in het alom bekende Kladblok van Windows voldoet het beste.

Paul van den Haak, sorry dat uitgerekend jouw e-mail aanleiding moest zijn voor dit artikel.

Zaterdag 21 september The Flying Shuttle - Roosterse

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!