badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Zaterdag 7 september start Duinwijck tegen DKC

Op zaterdag 7 september begint voor 24-voudig landskampioen Duinwijck het seizoen met een wedstrijd tegen de runner-up van vorig seizoen DKC uit Den Haag.

Zaterdag 7 september start Duinwijck tegen DKC - Duinwijck
© Duinwijck
Zaterdag 7 september start Duinwijck tegen DKC - Duinwijck
© Duinwijck +

 

De selectie van Duinwijck voor het seizoen 2013-2014 is vrijwel in tact gebleven, alleen kopman Erik Meijs heeft ervoor gekozen zijn carrière voort te zetten bij B.C. Beuel in de Duitse Bundesliga. Als vervanger is de jonge Fin Iikka Heino aangetrokken die vorig jaar al kennis heeft gemaakt met Duinwijck tijdens de Dutch Junior. Akvile Stapusaityte heeft haar contract met 1 jaar verlengd en zal het team dit seizoen samen met coach Rob Ridder op sleeptouw nemen. Erg blij zijn we met de dubbelrol van Jelle Kelderhuis die naast speler ook teammanager zal zijn. Verder zal het eerste team uitkomen met Jerry Natenstedt, jeugdtalenten Dorien Lups en Imke van der Aar. Ook de Schotse Caitlin Pringle zal weer een aantal maal acte de présence geven. Uiteraard zal Martin ter Plegt de spelers weer bijstaan op het medische vlak.

De meeste teams in de eredivisie hebben te maken gehad met belangrijke spelersmutaties en het lijkt er op dat de teams dichter naar elkaar gegroeid zijn qua sterkte. BC Amersfoort en BV Almere hebben op papier het sterkste team, maar daar onder zal het spannend worden in de strijd om de laatste 2 Play-Off plekken.

De rol van de sponsoren is dit jaar voor Duinwijck weer van cruciaal belang gebleken om een representatief team op de been te brengen. See Tickets en Van de Kolk Hypotheken hebben een grote bijdrage geleverd om dit voor elkaar te krijgen. Verder zijn we natuurlijk blij met de inbreng van materiaal sponsor Yonex, BeeS-Sport, Stichting Topsport Kennemerland en alle overige sponsoren.

Iedereen is van harte welkom in de Duinwijckhal op het Badmintonpad in Haarlem!

geplaatst door

verkregen via BC Duinwijck

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 10 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws