badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
Deze afbeelding hoort bij 'Amersfoort neemt koppositie in' en is gemaakt door René Lagerwaard
© René Lagerwaard

Amersfoort neemt koppositie in

Deze afbeelding hoort bij 'Amersfoort neemt koppositie in' en is gemaakt door René Lagerwaard
© René Lagerwaard+

Amersfoort heeft zaterdagavond in de thuishal de Juliana van Stolberg sporthal goede zaken gedaan. Het Haarlemse Duinwijck werd op een 5-3 nederlaag getrakteerd.

Ondanks dat dubbelspecialiste Maartje Verheul aan de kant bleef met een blessure en genomineerd sportman van Amersfoort Ruben Jille op jacht is in Thailand naar een wereldkampioenschap medaille.

Ook oogde Gayle Mahulette nog niet geheel fit, gelukkig was de Russische Natalia Perminova in het land en kon zij de positie van 1e dame overnemen van Gayle, zij deed dit met verve in een mooie wedstrijd versloeg zij de Litouwse Akvile Stapusaityte in een spannende driegamer.

Hiervoor was de vrouwendubbel nipt verloren. De Haarlemmers hebben met de nieuwe aanwinst Alexandra Langley een prima dubbelspeelster binnen gehaald, een verrijking voor de eredivisie na het vertrekken van veel badmintontoppers naar de buitenlandse competities. Zij was dan ook degene welke het spel bepaalde. Natalia Perminova en Gayle Mahulette hadden geen antwoord.

De mannendubbel was een prooi voor Vincent de Vries en Freek Golinski simpel in twee games. Kirsten van der Valk worstelde zich door haar single tegen Dorien Lups, verloor een game maar kwam in de beslissende derde game toch weer bovendrijven.

De mannen Michael Fowke en Edwin Ekiring kenden geen enkel probleem en brachten de tussenstand naar een riante 5-1.

Hierna sloeg de teleurstelling toe in het team van coach Residay, de 1e mix had geen enkel verweer tegen Alexandra Langley en Jerry Natenstet. Ook hier was de Engelse dubbelspecialiste de spelmaker. Gayle Mahulette en Vincent de Vries hadden geen antwoord 5-2.

Een 6-2 moest mogelijk zijn Kirsten van der Valk/Freek Golinski starten goed, maar gaandeweg zakte het niveau van deze 2e mix naar een bedenkelijk niveau, in de beslissende 3e game leek het BCAmersfoort duo alles weer onder controle te hebben. Maar niets bleek minder waar met een 18-13 voorsprong sloeg de onzekerheid toe en werd het een verlies met 19-21. Al met al een prima resultaat met de 5-3 winst verscheen de huidige landskampioen opnieuw aan de kop van de Carlton Eredivisie.

door

via BC Amersfoort

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 3 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws