Competitie en Dutch Open voor Iris Tabeling

Competitie en Dutch Open voor Iris Tabeling

Afgelopen week was behoorlijk druk! Dinsdagavond stond er een wedstrijd op het programma met het eerste team in Duitsland.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

We speelden tegen Beuel en wisten dat het lastig zou gaan worden maar dat er goede kansen waren op een gelijkspel. Ik mocht de damesdubbel spelen met Carla. Na een verloren eerste set waarin we het onszelf onnodig moeilijk maakte, konden we de tweede set gelukkig winnen en was de beslissende derde game duidelijk in ons voordeel! Ik heb het punt binnengesleept voor het team, nu de rest nog. Helaas wist alleen de damessingel nog te winnen en gingen er twee andere wedstrijden net aan in drieën verloren. Een 4-2 nederlaag stond op het bord en dat was toch wel jammer.

Vervolgens stond de volgende dag voor mij de Dutch Open op de planning. Ik speelde hier alleen de mix, omdat mijn dubbel met Samantha helaas moest worden teruggetrokken door de voetblessure van Samantha. In de eerst ronde speelden Jelle en ik tegen een teamgenoot van Jelle en een Indonesisch meisje.

We wisten niet heel goed wat te verwachten, dus we gingen er redelijk vrij in. Na een goede eerste set en een goede tweede set, gaven we het op het einde een beetje uit handen. Na een 19-16 voorsprong wisten onze tegenstanders deze game alsnog te winnen waardoor er een derde set nodig was voor de beslissing. Daarin begonnen we veel te onzeker en al snel stonden we 8-4 achter.

Gelukkig ging er toen een knop op en konden we erover heen. Ik ging een stuk beter op het net zitten en Jelle kon achter mij alles mooi afronden met geduld en op het juiste moment versnellen. Donderdag stond de tweede ronde gepland tegen Indo's. Ook deze tegenstanders kenden we verder niet. De eerste set werden we weggespeeld. Het leek of de heer overal tegelijk was en we kwamen niet onder de service situatie uit, konden de rally niet aan de gang krijgen. In de tweede game ging dit een stuk beter. Konden we onze tegenstanders aan het werk zetten en toen gingen wij de punten maken. Weer een derde game moest eraan te pas komen voor een beslissing. We bleven goed bij tot 14-13, maar gingen toen een paar onnodige fouten maken waardoor zij uitliepen en die voorsprong hebben zij niet meer uit handen gegeven. Erg jammer, maar achteraf wel goed gespeeld.

Lees de rest van dit artikel op de website van Iris Tabeling.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!