badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

De Denmark Open Donderdag

Verwachtingsvol kwam ik in de hal aan voor de tweede dag van de Denmark Open. De eerste belangrijke partij voor ons op het programma is de partij van Eric Pang tegen Du Pengyu.

De Denmark Open Donderdag - René Lagerwaard
© René Lagerwaard + Viktor Axelsen tijdens de Dutch International in Wateringen.
De Denmark Open Donderdag - René Lagerwaard
© René Lagerwaard + Viktor Axelsen tijdens de Dutch International in Wateringen.

 

De supervisor van de Badminton Nederland zat weer achter de baan. Na een aarzelend begin komt Eric goed mee in de wedstrijd, maar verliest uiteindelijk de set met 21-17. Zijn coach is optimistisch voor de tweede set, te oordelen naar zijn lichaamstaal. Halverwege de tweede set is hij, te oordelen aan diezelfde lichaamstaal, dat niet meer. Eric staat achter en verliest uiteindelijk de set met 21-11.

In grote delen van de wedstrijd laat Eric zien dat hij tot de beteren in de wereld kan behoren, maar hij laat ook zien dat hij daarin niet constant genoeg is.

Op een andere baan is de Japanse Hirose bezig aan haar partij in het damesenkel. Ze betreedt de baan alsof een judomat betreedt. Met een kleine buiging en respect ter hoogte van de voorste service lijn. En ze verlaat de baan op dezelfde manier en op dezelfde plek achterwaarts. In de wedstrijd krijgt ze na twee waarschuwingen een gele kaart wegens tijdrekken (hoe dat samengaat met respect voor je tegenstander en het spel ontgaat mij een beetje). De tijdsduur van de wedstrijd is uiteindelijk een uur en 12 minuten. Dat zou het tijd rekken kunnen verklaren, maar ze krijgt de kaart al in de tweede set. Gelukkig had ze genoeg over om de wedstrijd te winnen.

Hoewel het nog vroeg in de middag is, is er al stemming in de zaal. Onder aanvoering van een aantal jonge jongetjes wordt een Deens damesdubbel stevig aangemoedigd in de partij tegen een Chinees damesdubbel. De Deense dames schijnen een tijdje uit elkaar geweest te zijn, maar hebben elkaar nu weer gevonden. Ze spelen een damesdubbel waar alles in zit, verlenging (eerste set 22-20), technisch en tactisch goed badminton, fantastische reddingen, veel strijd en ook psychologische strijd. Wie bepaalt wanneer er geserveerd wordt, doet de ontvanger dat, of doet de serveerder dat en hoe bepaal je dat?

Interessant om te zien. de Deense dames verlaten de baan na een wedstrijd van bijna een uur als winnaars het veld en spelen morgen de kwartfinale tegen een ander Deens koppel.

Even een trainerswijsheid tussendoor; als je de shuttle controleert, kan je de rally controleren en kan je de wedstrijd controleren en maak je kans de wedstrijd te winnen. heb je geen controle over de shuttle, controleer je de rally niet, controleer je de wedstrijd niet en wordt winnen heel lastig, zoniet onmogelijk. Als je ziet hoe goed de beste spelers de shuttle controleren en dan met name in de service en servicereturns in de dubbels, dan kan het geen toeval zijn dat de netband zo vaak geraakt wordt.

In het gemengddubbel van Xu en Ma tegen Lee Yong Dae en Shin Seung Chan uit Maleisië kunnen de spelers uit Maleisië het spel van de Chinezen een tijd goed ontregelen. Daarbij valt de grote rol van de dame uit Maleisië op, zij beloopt grote delen van het veld, is atletisch en heeft een grote rol in de tactiek.

De tijd dat de dame alleen het voorveld bespeelt is hier duidelijk verleden tijd. De Chinezen hebben een betere conditie en de Maleisiërs worden langzaam vermoeid en verliezen de controle op de shuttle, dus de rally en dus de wedstrijd. Xu en Ma winnen de wedstrijd. Ook deze wedstrijd duurde bijna een uur. zo waren er meer heel lange wedstrijden. Juliana Schenk was woensdag al dicht bij uitschakeling, maar is nu wel uitgeschakeld. Na een wedstrijd van bijna vijf kwartier en strijdend tot de laatste shuttle. Wat haar dan wel weer een luid applaus opleverde. Door al deze lange partijen liep het speelschema flinke vertraging op. Op baan 2 liep men bijna twee uur achter en op baan 3 'maar' vijf kwartier.

Gaf ons wel tijd voor een extra broodje, ze smaken nog steeds goed. De wedstrijd waar veel mensen voor zijn blijven zitten was de wedstrijd tussen Victor Axelsen en Lee Chong Wei. De wedstrijd was eigenlijk een kopie van de wedstrijd van vorig jaar. Lee Chong Wei gaf Viktor in de eerste set geen schijn van kans. Ogenschijnlijk heel simpel zette hij Viktor op zijn plek. Met op het oog heel gemakkelijke schijnbeweging zette hij Viktor steeds op het verkeerde been en heel weinig schijnbewegingen van Viktor hadden het gewenste effect. Mocht Lee Chong Wei zich kan een enkele keer vergissen in de schijnbeweging van Viktor dan was hij zo snel dat hij dat makkelijk kon corrigeren.

In de 2e set liet lee Chong Wei Viktor iets meer spelen en leek het op een wedstrijd, maar Lee Chong Wei is nooit in gevaar geweest en had de wedstrijd geheel onder controle. Viktor speelde goed, maar Lee Chong Wei is zo veel beter dan de rest.

Vrijdag opnieuw naar de hal en kijken of Jan Jorgensen het hem wel moeilijk kan maken. We zijn benieuwd en natuurlijk niet alleen naar de lekkere broodjes.

U leest nog van mij.

geplaatst door

verkregen via (bl)aad(je)

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 9 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws