clubzoeker

DKC hervat competitie tegen Victoria

DKC hervat competitie tegen Victoria

Vanwege het Dutch Open werd er afgelopen weekend niet gespeeld in de Carlton Eredivisie. Komend weekeinde wordt Nederlands hoogste badmintonklasse weer hervat met speelronde zes. Daarin neemt Badmintonclub DKC uit Den Haag het zondag op tegen BC Victoria uit Hoensbroek. Het duel vindt bij de Limburgers plaats.

SportSport

Maak kennis met Joshua Donker!

DKC is de eerste vijf wedstrijden van dit seizoen met wisselend succes doorgekomen. De runner-up van vorig jaar won drie confrontaties (uit tegen Duinwijck en Van Zijderveld en thuis tegen BV Slotermeer). Maar er gingen ook twee duels verloren. Dat gebeurde in eigen huis tegen regerend landskampioen BC Amersfoort (5-3) en in de derby tegen VELO (ook 5-3). Daarbij moet wel worden aangetekend dat DKC-coach Leonard van Velzen in beide verliespartijen niet kon beschikken over Mark Caljouw. Bovendien zag hij Daisy Bommeleyn tegen Amersfoort geblesseerd opgeven, waardoor zij tegen Van Zijderveld, VELO en Slotermeer niet mee kon doen. Desondanks bezet DKC met 27 punten een gedeelde tweede plaats in de Eredivisie (met Amersfoort en VELO). De achterstand op koploper BV Almere bedraagt slechts twee punten.

Victoria mag van geluk spreken dat het dit seizoen nog actief is in de eredivisie. Het team van coach Maurice Breuer eindige afgelopen jaargang als laatste, maar degradeerde toch niet, omdat er geen 'standaardteam' kampioen werd in beide poules van de eerste divisie. De Limburgse ploeg bleef grotendeels intact. Alleen Freek Golinski vertrok. De Belg speelt nu bij Amersfoort. Na vijf wedstrijden bezet Victoria de zevende plek met achttien punten. Daar zat onder meer een knappe 5-3 winst op Duinwijck bij.

Vorig seizoen eindige de confrontaties tussen DKC en Victoria in twee ruime overwinningen voor de Hagenaars. Van Velzen en zijn spelers zullen het duel van zondag dus met vertrouwen tegemoet zien. Een overwinning is het enige dat telt voor DKC.

De wedstrijd Victoria - DKC wordt gespeeld op zondag 20 oktober in sporthal In de Biessen in Hoensbroek. Adres: Gravin van Schönbornlaan 4, 6433 AZ. Het duel begint om 14.00 uur.

Spelers BC Victoria: Birger Abts, Robert Kwee, Ben Maes, Lars Sijben, Mireille van Daal, Meta Knuth, Lieke Maes en Jessie van Wijk. Coach: Maurice Breuer. Spelers BC DKC: Mark Caljouw, Dennis van Daalen de Jel, Thomas Wijers, Michiel Kruijt, Ginny Severien, Daisy Bommeleyn, Veerle Wijers en Eefje Besselink. Coach: Leonard van Velzen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!