badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

DKC houdt aansluiting met top Carlton Eredivisie

Dankzij een 6-2 uitoverwinning bij Victoria blijft DKC ook na de zesde speelronde meedoen in de top van de Carlton Eredivisie.

DKC houdt aansluiting met top Carlton Eredivisie - BC DKC
© BC DKC
DKC houdt aansluiting met top Carlton Eredivisie - BC DKC
© BC DKC +

 

In het Limburgse Hoensbroek moesten de Hagenaars zondagmiddag alleen het vrouwendubbel en de damesenkel van Eefje Besselink aan Victoria laten. DKC staat nu twee punten achter op koplopers Almere, Amersfoort en VELO.

DKC-coach Leonard van Velzen kon niet beschikken over Mark Caljouw, die vanaf woensdag meedoet aan de Wereld Jeugd Kampioenschappen in de Thaise hoofdstad Bangkok. Voor Daisy Bommeleyn kwam het duel met Victoria nog te vroeg, nadat ze een maand geleden een knieblessure opliep tegen Amersfoort.

Veerle Wijers was wederom de vervangster van Bommeleyn. Aan de zijde van Besselink speelde de Scheveningse het damesdubbel tegen Meta Knuth en Lieke Maes. De eerste game was met 21-13 een vrij simpele prooi voor Victoria. Daarna konden Veerle Wijers en Besselink beter meekomen, maar was het niet genoeg een derde game uit het vuur te slepen: 23-21 voor Knuth en Maes. Thomas Wijers en Michiel Kruijt trokken in het mannendubbel de stand gelijk door met 21-12 en 21-17 te winnen van Birger Abts en Ben Maes.

Met diezelfde Abts rekende DKC's kopman Dennis van Daalen de Jel af in de eerste herensingle: 21-11 en 21-14. Thomas Wijers had ook een gemakkelijke middag tegen invaller Martin Rutgers. Het werd 21-13 en 21-6 voor de jongere broer van Veerle.

Ginny Severien won de eerste game nipt in de verlenging van Mireille van Daal. Laatstgenoemde moest na elf punten in de tweede game opgeven, waardoor de tussenstand 4-1 in het voordeel van DKC werd. Victoria kwam door een ruime overwinning van Lieke Maes op Besselink één puntje terug.

DKC moest minimaal één gemengd dubbel winnen om met de zege naar Den Haag te gaan. Daar slaagde de ploeg met verve in. Van Daalen de Jel en Severien hadden geen kind aan het koppel Rutgers/Denise Hall (21-8 en 21-10). Kruijt en Veerle Wijers moesten meer uit de kast halen tegen Ben Maes en Meta Knuth, maar de winst 21-18 en 23-21 was genoeg om de 6-2 eindstand op het scorebord te zetten.

DKC heeft nu 33 punten uit zes wedstrijden behaald. Het staat daarmee vierde op twee punten achter de drie koplopers. Volgende week heeft het team van Van Velzen weer een rele kans op een grote overwinning. Op zondag 27 oktober komt hekkensluiter TFS Barendrecht namelijk op bezoek in de Hofstad. Het duel in sporthal 't Zandje begint om 14.00 uur.

geplaatst door

verkregen via BC DKC

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Openlijke twijfel in Denemarken

5 jaar geleden

volgend artikel

Feng Groothuijse vanuit Oro vindt...

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 4 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws