badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

DKC ontvangt hekkensluiter Carlton Eredivisie

Winst: dat is het enige dat zondag telt voor Badmintonclub DKC. De Hagenaars ontvangen in de Carlton Eredivisie namelijk hekkensluiter The Flying Shuttle Barendrecht.

DKC ontvangt hekkensluiter Carlton Eredivisie - Nicoline Heekelaar
© Nicoline Heekelaar
DKC ontvangt hekkensluiter Carlton Eredivisie - Nicoline Heekelaar
© Nicoline Heekelaar +

 

Het zal een duel worden met een speciaal tintje, want DKC-spelers Michiel Kruijt en Daisy Bommeleyn kwamen de afgelopen jaren uit voor TFS. Bovendien speelt Daisy's zus, Sandy, bij de Barendrechters. Zij is daarnaast ook de vriendin van Kruijt.

Nadat DKC vorig seizoen de finale om de landstitel verloor, wil het team deze jaargang wederom een gooi doen naar deze prijs. Coach Leonard van Velzen moet het nu echter doen zonder voormalig kopvrouw Soraya de Visch Eijbergen, die naar Duitsland vertrok. Ook kon de oefenmeester tot nu toe slechts twee keer over Mark Caljouw beschikken en liep Bommeleyn tegen BC Amersfoort een ernstige knieblessure op.

Reden dat DKC de eerste wedstrijden van dit seizoen soms moeizaam doorkwam. Van de zes gespeelde duels gingen er twee verloren (tegen Amersfoort en Van Zundert/VELO). Winstpartijen waren er tegen de wat zwakkere broeders van de Eredivisie: Duinwijck, Van Zijderveld, BV Slotermeer en BC Victoria. DKC bezet met 33 punten plek vier op de ranglijst achter de drie koplopers BV Almere, Amersfoort en VELO. Het verschil bedraagt slechts twee punten.

Voor TFS wordt dit een seizoen van overleven. Vorig jaar eindigde het team van coach Edward van den Heuvel nog achtste. Het lijkt onwaarschijnlijk dat die plek aan het einde van deze competitie weer wordt bekleed. TFS zag, naast Kruijt en Bommeleyn, ook Monique Broeke vertrekken. Buiten de komst van Bart Strijbosch werd het team aangevuld met spelers uit lagere teams. Niet verwonderlijk dat TFS nu laatste staat in de eredivisie met zeven punten uit acht wedstrijden. Er werd nog geen enkel duel gewonnen. Tegen Roosterse BC was TFS het meest in de buurt (5-3 verlies).

Vorig seizoen won DKC uit bij TFS met 5-3. In Den Haag werd een 6-2 overwinning geboekt. Zondag hoopt de vice-landskampioen met grotere cijfers te winnen.

De wedstrijd DKC TFS Barendrecht wordt gespeeld op zondag 27 oktober in sporthal 't Zandje in Den Haag. Adres: Schimmelweg 202, 2524 XK. Het duel begint om 14.00 uur.

Spelers BC DKC: Mark Caljouw, Dennis van Daalen de Jel, Thomas Wijers, Michiel Kruijt, Ginny Severien, Daisy Bommleyn, Veerle Wijers en Eefje Besselink. Coach: Leonard van Velzen.

Spelers TFS Barendrecht: Ruben Kweekel, Rick Janssen, Bart Strijbosch, Sandy Bommeleyn, Pascalle van Nielen en Jeanette van de Werff. Coach: Edward van den Heuvel.

geplaatst door

verkregen via BC DKC

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Het gelijk van het ongenoegen

5 jaar geleden

volgend artikel

Wereld Jeugd Kampioenschappen 2013 Thailand

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er is 1 waardering.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws