clubzoeker

Duinwijck laat Amersfoort werken voor de punten

Duinwijck laat Amersfoort werken voor de punten

Met het doel om de achterstand op de top 4 niet groter te laten worden werd de rit naar de Juliana van Stolberghal in Amersfoort ingezet. De opstelling week nauwelijks af van vorige week tegen Slotermeer, alleen hadden coaches Ridder, Leidelmeijer en Meijer de gemengddubbels aangepast.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De dubbelspelen verliepen zoals verwacht. Vrouwendubbelspel voor Duinwijck en mannendubbelspel voor Amersfoort. De mannenenkelspelen gingen verloren.

Bart Gerrits had weinig kans tegen een frivool spelende Edwin Ekiring (21-13 21-11), terwijl Steef van Wooning als een raket van start ging tegen Michael Fowke (Nieuw Zeeland) die qua speelstijl een beetje doet denken aan zijn illustere landgenoot uit een zeer grijs verleden, Richard Purser. Van Wooning nam brutaal met 9-1 de leiding, maar daarna was de brandstof op. Iets meer gedoseerd spelen en de kansen op gamewinst waren groter geweest. (21-14 21-18 verlies).

De beste partij was die tussen Akvile Stapusaityte en Natalia Perminova. Akvile heeft meer tegen Perminova gespeeld, maar telkens bleek de Russische sterker. De eerste game werd gekenmerkt door technische slordigheden aan de kant van Akvile, maar in de tweede game kwam er rust in het spel van onze eerste vrouw. De voorsprong bleef hangen op 2 à 3 punten, maar de gamewinst kwam. In de 3e game waren de rollen weer omgedraaid. Perminova heeft het vermogen om gewoon alles terug te slaan, en Akvile had daar onvoldoende antwoord op (21-14 16-21 21-15).

Dorien Lups speelde een goede partij tegen Kirsten van der Valk. Het nieuwe trainingsschema, dat de Maastrichtse nu volgt lijkt vruchten af te gaan werpen. Het scoreverloop was een kopie van de partij tussen de eerste vrouwen (21-16 18-21 21-15). Gelijkspel zat er dus niet meer in, maar wellicht dat de gemengddubbelspelen nog wat zouden kunnen opleveren. Alex Langley en Jerry Natenstedt bleken goed de druk erop te kunnen zetten tegen Gayle Mahulette en Vincent de Vries. De partij werd eenvoudig met 21-12 21-16 gewonnen. Het 2e gemengddubbelspel van Imke van der Aar en Jelle Kelderhuis tegen Freek Golinski en Kirsten van der Valk begon moeizaam voor de Duinwijckspelers.

Golinski speelde hard en liet Van der Valk het werk afmaken. De eerste game ging dan ook verloren, maar in de 2e game waren de rollen omgedraaid. Jelle en Imke begonnen meer naar beneden te slaan, en Amersfoort had daar geen antwoord op. De beslissende 3e game leek naar Amersfoort te gaan. Bij een achterstand van 18-13 begon Imke aan een perfecte korte service reeks, waardoor de rollen ineens omgedraaid leken:19-18 voorsprong en even later stond er 21-19 op het scorebord in het voordeel van Duinwijck. Een verlies blijft moeizaam te verteren, maar deze 5-3 nederlaag voelde beter dan het 4-4 gelijkspel vorige week tegen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!