Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© Badminton Nederland

Ervaringen Masterclass Sportief Besturen

© Badminton Nederland+

Voor verenigingsbestuurders die hun rol als bestuurder willen versterken en die hun vereniging willen aansturen op basis van sportiviteit en respect is de workshop 'Sportief Besturen' ontwikkeld.

Voor bondsbesturen is er een speciale masterclass 'Sportief Besturen'. Ook het bestuur van Badminton Nederland heeft onlangs een masterclass gevolgd.

Bestuurslid Karin van der Valk (Verenigingen en Vrijwilligers) is enthousiast over de masterclass: "Het meest is me bijgebleven het bewust zijn/worden van je rol en invloed als bestuurder met betrekking tot Onbezorgd Badmintonnen. Aan de hand van cases gingen we met elkaar in gesprek over de rol en verwachtingen van een bondsbestuurslid. Hoe handel je in situaties waarbij sportiviteit - respect - veiligheid in het geding zijn? Wij willen vooral proactief handelen en een positieve cultuur nastreven."

De volgende punten wil het bestuur volgens haar dan ook actief uitdragen:

  • De thema's (gekoppeld aan ergernissen) die er omtrent Onbezorgd Badmintonnen spelen in badmintonland willen we meer voor het voetlicht gaan brengen. Dit betekent duidelijke boodschappen gekoppeld aan de thema's communiceren en aangeven wat het je oplevert.
  • Elke keer ook bij evenementen zoals het Badminton Congres dit over het voetlicht brengen.
  • Als je iets vraagt aan een ander, dan heb je dit zelf ook uit te dragen.

Van der Valk raadt de badmintonverenigingen sterk aan om het verenigingstraject Sportief Besturen in de toekomst te gaan volgen.

"Ook voor verenigingsbesturen is dit belangrijk: meer bewust worden van de rollen als bestuur en het imago van de vereniging (binnen en buiten) versterken. Mensen voelen zich veilig in een vereniging waar duidelijke normen en waarden gelden, verwachtingen helder zijn en mensen dit ook uitdragen. Als dit gebeurt dan heeft dit invloed op alle zaken die er in een vereniging spelen: spelers, structuur, organisatie, sfeer etc."

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Jacco Arends/Selena Piek strijdend ten onder in Parijs

4 jaar geleden

volgend artikel

Justin Teeuwen vliegt naar Thailand

4 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 2 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws