badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Gehavend Roosterse scoort 3 punten tegen Duinwijck

Ondanks het gemis van Marijn en Floris, die verplichtingen hadden met de Belgische selectie in Bulgarije, behaalde Roosterse toch 3 mooie punten in Haarlem tegen Duinwijck.

Gehavend Roosterse scoort 3 punten tegen Duinwijck - Roosterse BC
© Roosterse BC
Gehavend Roosterse scoort 3 punten tegen Duinwijck - Roosterse BC
© Roosterse BC +

 

Duinwijck kon ook nog voor de eerste keer dit seizoen gebruik maken van de Engelse Langley. In het mannendubbel speelde eredivisie debutant Nico met Ceriel voor de 1e keer samen en dit was meteen raak, de 1e set werd verrassend gewonnen met 21-14, echter in de 2e en 3e set waren Jerry en Jelle uiteindelijk toch te sterk. In het damesdubbel konden Rox en Linda geen vuist maken tegen Akvile en Alexandra (die toch een duidelijke versterking is voor Duinwijck).

Grace en Dorien maakte er vervolgens een waar spektakel stuk van. Grace was oppermachtig in de 1e set met 21-15 en met 6-0 voor in de 2e leek er geen vuiltje aan de lucht echter Dorien kwam toch nog terug en won met 23-21 deze set. In de 3e set leek het helemaal verkeerd te gaan en kwam Grace met 8-1 achter. Echter ze knokte zich punt voor punt terug in de game die ze uiteindelijk won met 24-26, met matchpunten over en weer.

Wendy en Akvile, die er normaal altijd een marathon partij van maken, werd ditmaal met goed spel van Akvile overtuigend gewonnen door Akvile met 21-14 en 21-12. Frank liep in de 1e enkel tegen Jerry achter de feiten aan en kwam er niet aan te pas en verloor met 21-7 en 21-12. Invaller Ceriel won vervolgens makkelijk met 21-12 en 21-13 van Edward. En zo stond er een tussenstand van 4-2 in Haarlems voordeel op het scorebord.

Met de wetenschap dat onze mixen dit jaar goed presteren, hoopten we nog op een 4-4. Echter dit zat er niet in Linda en Frank kwamen niet in hun spel tegen Jerry en Alexandra. En met 2x 13 werden ze aan de kant gezet. Dan moest het maar komen van onze jonkie debutant Nico samen met ervaren mix speelster Roxanne, dit was de eerste keer dat ze samen aan de bak moesten. Na eerst aan mekaar te wennen begon het te lopen en met 21-16 en 21-17 scoorde ze een mooie overwinning op Dorien en Edward

Met deze 3-5 nederlaag werd er toch nog tevreden begonnen aan de lange thuisreis naar Limburg, met de wetenschap dat er met onze Belgjes toch wellicht meer had ingezeten. Dit geeft dan ook vertrouwen voor de komende wedstrijden. De eerste thuiswedstrijd is zaterdag 19 oktober in onze vertrouwde Albertzaal wanneer landskampioen en bekerwinnaar Amersfoort op bezoek komt.

geplaatst door

verkregen via Roosterse BC

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

De Week van de Scheidsrechter 2013

5 jaar geleden

volgend artikel

Nog maar een dag tot de Yonex Dutch Open 2013

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 7 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws