badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Gezamenlijke offday voor Roosterse

De vette 8-0 nederlaag die eredivisionist Roosterse op haar bordje kreeg in het thuisduel tegen landskampioen Amersfoort mocht de ploeg van trainer Igo Jongen zichzelf aanrekenen. Het had de schijn dat de ploeg zich vooraf al had neergelegd bij een ruime nederlaag.

Gezamenlijke offday voor Roosterse - René Lagerwaard
© René Lagerwaard
Gezamenlijke offday voor Roosterse - René Lagerwaard
© René Lagerwaard +

 

De anders zo agressieve benadering van tegenstanders met daarbij gevoegd het felle thuispubliek; er was niets van te merken. Ook de samenstelling van de formatie deed insiders fronsen. Zo speelde Lianne Janssen op de plek van Grace Gabriël, die in Afrika vertoeft. Janssen is onmiskenbaar talentvol, maar is ook met zoveel dingen bezig dat badminton niet haar hoofddoel lijkt. En dus presteert zij verre van eredivisieniveau.

Frank Vermeesch is voer voor psychologen. Veel te weinig komt hij tot goede partijen, terwijl hij toch potentie heeft. Bij de minste tegenslag is hij direct reddeloos verloren. Het werd dus niks en Amersfoort freewheelde dat het een lust was.

Werd er al een game verloren, werd de tactiek enigszins veranderd en was het vervolgens afgelopen met de thuisploeg. De jonge Belg Marijn Put was de enige die écht tot de verbeelding sprak. Tegen zijn Afrikaanse opponent Edwin Ekiring ging Put diep. Zonder franje, gewoon om te winnen. Fantastische rally's met kerende kansen. Drie games lang spektakel. Zuur als dan in de beslissende game de winst naar de tegenpartij gaat.

Wendy Hoeve ging ook volledig de mist in tegen de Russische dreumes Natalia Pernilova na een mislukte discussie over shuttles. Geen moment kwam Hoeves kunde tot uiting met als dieptepunt de 21-9 nederlaag in de tweede game.

geplaatst door

verkregen via Dagblad De Limburger

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

CLEAR! 215 is uit

5 jaar geleden

volgend artikel

De maandagkranten van 21 oktober 2013

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 9 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws