clubzoeker

Het gelijk van het ongenoegen

Het gelijk van het ongenoegen

Deze week zijn er veel dingen gebeurd die deze artikelkop rechtvaardigen. Op de eerste plaats heb ik voor de deelnemers aan de trainingen op Oro geregeld dat ze mee zullen draaien in een speciaal programma van de Universiteit van Kopenhagen onder leiding van Christian Madsen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Op het moment dat ik dit schrijf zijn Feng en Renske plus drie van de Deense meisjes die ik in mijn groep heb onderweg naar de eerste training met deze speciale trainer. Christian en ik waren afgelopen week in gesprek over een aantal zaken en ook hier in Denemarken steek ik mijn mening niet onder stoelen of banken. Het gevolg is alleen heel anders, deze trainer zegt namelijk: "Geweldig dat je het zo ziet. Daar heb ik wat aan. Laten we samenwerken." En het duurt nog geen dag of er ligt een uitnodiging voor de Nederlandse meiden mee te doen in het meest vooruitstrevende plan dat er is in Europa.

Een meisje van 16 jaar schrijft een stukje over de dingen die ze in Nederland nog nooit heeft gehoord. De hele anonieme (trainers)bende die nog nóóit iets technisch heeft geschreven wat de moeite waard was om met andere te delen valt over dit kind heen. Op de meiden hier heeft het gelijk effect: ze willen nog meer dan de week ervoor laten zien dat het hier beter is. En... het is nog makkelijker om hen te motiveren. Dus trainers (of wat zich er voor uit geeft), jullie worden bedankt.

Een collega-afgevaardigde heeft me wat op weg geholpen om dingen te vinden op een van de meest saaie badmintonwebsites van Nederland, namelijk die van onze bond. Misschien werkt het voor de partij van 50-plus, maar niet voor mij. Ook al zit ik ruim in deze doelgroep. Het is elke keer weer een gevecht om ook maar te beginnen op deze site. Niet alleen stellen ze de verkeerde trainers aan bij Badminton Nederland, hebben ze de verkeerde beleidsmakers, maar ook hebben ze de meest grijze website van ons land. Ik begrijp best dat er geen nationale coach is die dingen schrijft als je het op zo'n site moet doen. Dat is niet bepaald gezond voor je CV.

Het ongenoegen heeft zoals gezegd ook positieve kanten. Renske is gezien in dit land en talenttrainers beginnen te vragen of deze jongedame bij hen wil komen spelen. Hierbij een klein stukje uit de e-mail vanuit Taastrup Elite Badminton - een club met een vierjarig Carlton-contract - waar Thomas Laybourn de hoofdtrainer is:

Btw. Could the Dutch girl that are practicing with you be interested in playing team matches for us at Taastrup Elite Badminton, TEB? (I think that could be additional great practicing for her and Thomas Laybourn are the head coach and I assist Thomas Laybourn, so...)

Renske is welcome to the training and play for Thomas Laybourn.

Dit is wat er gebeurt als je op Oro bent. Feng heeft een contract aangeboden gekregen nadat ze twee weken hier heeft gespeeld.

Wat denk je dat er gebeurd zou zijn als we hier op Oro het nationale team hadden om te trainen?

Ik durf er niet aan te denken en het bestuur moet er al helemaal niet aan denken. Want het had geld bespaard en talentontwikkeling gegeven. Maar Ron, word wakker! We zijn niet in zo'n situatie. We hebben geen leiders met visie en al helemaal geen spelers die echt iets willen of durven, dus het ongenoegen blijft en gelijk komt later voor de zoveelste keer.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!