badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Hilbink jaagt ultieme na met lege portemonnee

Op steun van de bond of van sportkoepel NOC*NSF hoeft hij niet te rekenen en ook de sponsors staan de laatste jaren niet in de rij, maar Jordy Hilbink laat zich er niet door van de wijs brengen. Het doel van de 21-jarige badmintonner uit Emmen is zijn drijfveer: De Olympische Spelen. Zijn het niet die van Rio over twee en een half jaar dan wel die in 2020 in Tokio.

 

"Ik wil de Olympische Spelen halen. Rio zou fantastisch zijn, maar als ik realistisch ben dan zijn die van 2020 logischer. Tegen die tijd ben ik de kracht van mijn leven", aldus Hilbink kort na zijn verloren wedstrijd voor een plaats bij de laatste 8 op de Dutch Open in Almere. "Het plezier staat bij mij voorop. Ik stap elke dag met een enorme glimlach in mijn auto om weer te gaan trainen. Het spelletje en vooral het beter worden daarin geeft mij enorm veel voldoening."

Omdat de kans op mondiaal succes klein is heeft sportkoepel NOC*NSF besloten de geldkraan richting de badmintonsport dicht te draaien. "Natuurlijk is dat waardeloos maar ik ga me daar niet druk over maken. Ik weet dat ik het vooral zelf moet doen. Ja, ook het vinden van sponsors. Dat valt niet mee. Ik denk dat ik alle bedrijven in Emmen al heb gemaild, maar zonder resultaat. Het laatste wat bedrijven doen in deze moeilijke tijd is sponsoren. Heel jammer, maar wel begrijpelijk

Met een lege portemonnee laat Hilbink zich echter niet van zijn stuk brengen. Het doel is heilig. Via Denemarken, waar hij voor het tweede seizoen competitie speelt, hoopt hij dat doel te bereiken. "Denemarken is hét land voor de badminsport. Na handbal is badminton de tweede sport. Het niveau is er erg hoog. Ik speel er niet alleen competitie, maar zit er ook op een academy waar ik met veel grote talenten uit Europa speel. Ideaal op weg naar mijn ultieme doel."

Dat ultieme doel halen is geen gemakkelijke opgave. De eisen van het NOC*NSF zijn scherp, misschien wel te scherp als je bedenkt dat de huidige nummer 144 van de wereld in de top-16 moet staan op de wereldranglijst voor een nominatie. "Dat wordt een onwijs zware opgave. Maar het is niet anders. Ik kan er niets aan doen, heb er geen invloed op. Zoals ik al zie, ik stap elke dag met een glimlach de auto in voor de training. Het is aan mij om te laten zien dat ik er over 2,5 jaar of over 6 jaar hoor."

geplaatst door

verkregen via RTV Drenthe

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Ruud Bosch/Koen Ridder dichtbij stunt

5 jaar geleden

volgend artikel

Order of play Saturday October 12th

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 10 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws