badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Innovate or Die! De product lifecycle voor de sport is meedogenloos

Het is niet fijn in de middenmoot van de Nederlandse topsport op het moment. De economische omstandigheden stralen dramatisch af op de gemiddelde volleybal-, handbal- of basketbalclub. Begrotingen zijn in een periode van drie jaar soms meer dan 70% gedaald.

 

Dag topsport, en terug naar de basis maar weer. En in ieder geval 'dag Europa', want daar doen we zeker niet meer mee. Het is nog niet zo lang geleden dat bijvoorbeeld in het volleybal nog wel eens een Europacupje of finaleronde werd meegepikt.

Wat is er aan de hand in het maatschappelijke middenveld van de topsport? Betere vraag wellicht: wat is er niet aan de hand? Aan alle kanten lijkt economische tegenwind een oorzaak. Maar het is niet geloofwaardig dat dit de enige oorzaak is. Dan is immers de pijn weer over als de economie aantrekt, en dat zal heus een keer gaan gebeuren de komende jaren. Er is iets structurelers aan de hand. Want zaalsporten waren in de jaren '80 en '90 immens populair. Tussen Kerst en Nieuwjaar stroomden er tienduizenden mensen een Apeldoornse Sporthal binnen. Nationale teams speelden in een uitverkochte Rijnhal voor 8000 toeschouwers.

Lees de rest van dit artikel op de website van Sportnext.

geplaatst door

verkregen via Sportnext

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

Hoe breng je talent?

5 jaar geleden

volgend artikel

Oude machten houden krampachtig het roer in handen

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 14 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws