Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© René Lagerwaard

Leuke en leerzame workshop Mentale Weerbaarheid

© René Lagerwaard+

De tweede week oktober staat binnen de sportwereld bekend als De Week van de Scheidsrechter. De Week van de Scheidsrechter is een initiatief van NOC*NSF in combinatie met de sportbonden.

Het motto van de Week van de Scheidsrechter is 'Onze Scheids, Mijn Held'. Badminton Nederland doet ook altijd mee aan de Week van de Scheidsrechter, en betrekt hier ook de andere wedstrijdfunctionarissen zoals de referees en de lijnrechters bij.

"De Week van de Scheidsrechter is een fantastisch initiatief", vertelt projectleider Joan Peeters van Badminton Nederland. "Het is eigenlijk ontstaan uit het vroegere Masterplan Arbitrage om meer aandacht te krijgen voor de scheidsrechters. In het badminton gaat het om de wedstrijdfunctionarissen. De Week van de Scheidsrechter is erg belangrijk en is een stuk waardering voor de mensen die hun vrije tijd beschikbaarstellen om wedstrijden op een hoog niveau in goede banen te leiden."

Naast deelname aan de Week van de Scheidsrechter organiseert Badminton Nederland jaarlijkse een kaderdag en diverse workshops voor de wedstrijdfunctionarissen.

Scheidsrechter Rob Deriga uit Almere volgde tijdens de afgelopen Yonex Dutch Open de workshop Mentale Weerbaarheid voor scheidsrechters. "Vooraf ging ik best wel sceptisch naar de workshop toe. Achteraf ben ik echter blij dat ik deze workshop heb gevolgd, want het was erg leuk en leerzaam. Collega's vertelden over hoe ze met bepaalde situaties op de baan zijn omgegaan en daar leer je weer van. Ik vond het erg prettig om op deze manier een workshop te volgen."

Wat is er zo leuk aan badmintonscheidsrechter zijn?

"Ik vond het na mijn eigen periode als badmintonner, nooit erg om een wedstrijd te tellen. Vanuit daar ben ik in het lijnrechtersvak gerold. Toen ik eens werd gevraagd om te scheidsen bij een eredivisiewedstrijd, omdat een scheidsrechter niet kon, ben ik op de stoel gaan zitten. Dat smaakte naar meer! Je zit als scheidsrechter boven op de wedstrijd en ik hoop elke keer mijn bijdrage te kunnen leveren aan de partij voor de spelers."

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 8 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws