badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Mark Brasser: 'Sport is soms net het gewone leven' - NOS
© NOS

Mark Brasser: 'Sport is soms net het gewone leven'

Mark Brasser: 'Sport is soms net het gewone leven' - NOS
© NOS +

Beste Kees, omdat bovenstaande (open brief, -red.) aan mij gericht is bij deze mijn reactie.

Als je mijn verslag van de halve finale van het vrouwendubbel goed beluisterd hebt dan kun je horen dat Selena en Eefje alle credits krijgen voor hun halve finale plaats: "Goed gespeeld maar niet opgewassen tegen dit Chinese duo dat veel hoger staat op de wereldranglijst."

Voor de rest vielen de prestaties van de Nederlanders tegen. Geen vrouwen in het hoofdtoernooi (!), geen Nederlandse man voorbij de achtste finales (verlies Eric in de 1e ronde), veel Nederlandse blessures. Kortom: geen reden voor een Oranje feestje. En dat moet gezegd, vind ik. Daar ben ik journalist voor en geen pr-man van BNL.

Ja, er waren veel Aziaten maar de door mij zeer gewaardeerde Ron Daniels heeft via deze site al laten weten dat maar zo'n 50% van de Nederlanders door Aziaten is uitgeschakeld. En 50% dus niet!

Laat ik je even mee terugnemen naar vorig jaar. Het afscheid van Judith Meulendijks. In de finale van de Dutch Open. Live bij de NOS op zondagmiddag! Kortom: media-aandacht valt of staat, zeker bij de kleinere sporten, met prestaties.

Aan Yao Jie heeft de NOS in Olympisch Londen aandacht besteedt. Meer spelers in Londen had meer aandacht gegenereerd. Helaas...

Uit jouw brief maak ik op dat jij graag had gezien dat de NOS op zondag aandacht had besteed aan de finales van de Dutch Open. Als badmintonliefhebber begrijp ik dat. Maar wie doen 'we' daar een plezier mee? Als Selena en Eefje de finale hadden gehaald, had de NOS dat zeker uitgezonden. Niet live maar in samenvatting. Maar ja, ze haalden de finale niet...

Kortom: presteren wordt beloond. Sport is soms net het gewone leven...

Mark Brasser

geplaatst door

verkregen via Mark Brasser

vorig artikel

Opgelet: Ciraar Slaats in de auto naar Barendrecht

5 jaar geleden

volgend artikel

Terugblik 65ste editie Yonex Dutch Open

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 54 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Verzenden van dit formulier is een expliciete instemming met ons privacy statement!)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws