Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© Yonex Dutch Open

Rijal/Susanto blikvangers op Yonex Dutch Open 2013

© Yonex Dutch Open+

Dinsdag 8 oktober gaat de 65ste editie van de Yonex Dutch Open Badminton 2013 van start in het Topsportcentrum in Almere. Op dit topbadminton-evenement komen talloze toppers uit binnen- en buitenland in actie in de tweede week van oktober.

Absolute blikvangers op de Yonex Dutch Open zijn Muhammad Rijal en Debby Susanto uit Indonesië. Het Aziatische koppel staat momenteel zesde van de wereld en reikte op de Wereldkampioenschappen in China in augustus dit jaar tot de kwartfinale.

Ook toppers als de twee jonge Thaise vrouwen Porntip Buranaprasertsuk (WR 16) en Busanan Ongbumrungpan (WR 19) in het vrouwenenkel, en de pas 21-jarige Chinees Houwei Tian, die afgelopen zondag 6 oktober het mannenenkel op de eerste Londen Grand Prix Gold op zijn naam schreef, zijn van de partij.

De Nederlandse hoop is dit jaar vooral gevestigd op titelverdediger in het mannensingle Eric Pang, als eerste geplaatst in Almere, en het mannendubbel bestaande uit Ruud Bosch en Koen Ridder.

Afscheid Dicky Palyama

Eén van de hoogtepunten op de Yonex Dutch Open 2013 is de afscheidswedstrijd van Dicky Palyama, negenvoudig Nederlands Kampioen in het mannenenkel. Op zaterdagmiddag 12 oktober organiseert Badminton Nederland voor de 35-jarige Dicky een afscheidswedstrijd tegen de Deense badmintongrootheid, vijfvoudig Europees Kampioen, Peter Gade.

Diverse side events

Tevens zijn er ook veel side events tijdens de jubileumeditie van de Yonex Dutch Open. Zo is er een internationale coach conferentie, zijn er clinics voor basisscholen en is er een activiteitendag voor de gemeente en bedrijven uit Almere. Ten slotte is het voor badmintonverenigingen mogelijk om in het weekeinde onder leiding van Lotte Jonathans, samen met een Nederlandse topspeler of topspeelster, een clinic te volgen.

Studenten van ROC Flevoland zullen gedurende de hele week meehelpen met het ontvangen van vips, de beveiliging en de clinics voor basisscholen.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Nog maar een dag tot de Yonex Dutch Open 2013

4 jaar geleden

volgend artikel

CLEAR! 213 is uit

4 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 2 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws