badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
Deze afbeelding hoort bij 'Ruben en Joran Kweekel samen in de Carlton Eredivisie' en is gemaakt door Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen

Ruben en Joran Kweekel samen in de Carlton Eredivisie

Deze afbeelding hoort bij 'Ruben en Joran Kweekel samen in de Carlton Eredivisie' en is gemaakt door Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen+

Afgelopen weekend vond de eredivisiewedstrijd plaats tussen TFS Barendrecht en DKC uit den Haag. Een speciale wedstrijd, want bij DKC spelen nu twee oud-spelers van TFS, die de overstap konden maken naar een topclub om zodoende mee te kunnen strijden om de landstitel.

Maar deze 2 spelers, Michiel Kruyt en Daisey Bommeleyn hebben nog wel banden met TFS. Michiel is de partner van Sandy Bommeleyn en Daisy de zus.

Maar ook bij TFS een team bestaande uit ervaren spelers en enkele debutanten vond dit weekend een speciaal moment plaats. Ruben, 18 jaar oud , dit jaar debuterend als vastspeler in de eredivisie mocht de spits af bijten samen met zijn jongere broer Joran. Samen speelden zij een goede herendubbel, die leuke rally's opleverde, maar helaas was de dubbel met de ervaren Michel en Thomas Wijers te sterk voor de broers.

Ook de damesdubbel ging naar DKC. Vervolgens konden Bart Strijbosch, Joran en Pascalle van Nielen geen vuist maken in hun singlepartijen. Sandy werd eindelijk beloond met haar goede spel en inzet en wist in een spannende driesetter te winnen van Eefje Besselink, door na een 19-19 stand in de derde set twee mooie punten te winnen.

Ook de mixdubbels waren duidelijk voor het veel sterkere DKC. Daisy, net terug van een knieblessure en Dennis van Daalen de Jel speelden solide naar de winst tegen Bart en Jeanette van der Werff. Sandy en Ruben wisten in hun mixpartij ook geen vuist te maken tegen Michiel en Carolien Westveer.

Met een 7-1 overwinning voor DKC wist DKC de koppositie in de eredivisie te pakken Sandy boekte haar eerste overwinning. Joran en Ruben lieten een goede indruk achter.

door

via Papa en mama Kweekel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

CLEAR! 216 is uit

4 jaar geleden

volgend artikel

Nederlandse deelname op Bitburger Open

4 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 8 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws