SportSport

Slotermeer reist af naar het diepe, diepe zuiden

Slotermeer reist af naar het diepe, diepe zuiden

Dit weekend moesten wij een eind reizen voor de vierde uitwedstrijd tegen Victoria in Hoensbroek. We vertrokken om 14.00 uur vanaf onze afgesproken verzamelplaats in Amsterdam Zuidoost.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Na anderhalf uur in de auto was het tijd voor een korte stop met een drankje in de buurt van Eindhoven. Na nog ruim een half uur rijden kwamen we in Hoensbroek aan en gingen we eerst wat eten. Om ongeveer 18.00u kwamen we aan in sporthal in de Biessen.

Als eerste werden de dubbelpartijen gespeeld. Bij de herendubbel ging de eerste game gelijk op maar Leon en Ralph wisten in de verlenging te winnen (23-21). De tweede game ging jammer genoeg een stuk minder en die verloren ze dan ook met een duidelijk verschil. De derde game was erg spannend en bleken de tegenstanders een sterke verdediging te hebben. Deze laatste game werd dan ook helaas verloren.

De damesdubbel van Jasmijn en Raquel verliep niet zoals gewild en was geoefend tijdens de training. De tegenstanders speelden daar goed op in en deze de partij werd in twee games verloren.

Terwijl de herendubbel nog aan de gang was kon na de damesdubbel de 1e damesenkel van Jessica worden gespeeld. Deze speelde zij tegen Jessie van Wijk. Jessica speelde erg sterk en door gevarieerd spel en hard werken wist zij de partij in twee games naar haar hand te zetten.

Hierna gingen Leon en Hans tegelijkertijd de baan op voor hun singels. Leon moest tegen Robert Kwee en Hans tegen Birger Abts. Deze partijen bleken echte thrillers en waren erg zenuwslopend.

Leon kon de 1e game door het betere spel de winst naar zich toe te trekken. De 2e game had hij wat meer moeite het goede spel voort te zetten en verloor deze net aan in de verlenging (20-22). Gelukkig herstelde hij zich in de derde game zeer goed en won ruim met 21-11.

De wedstrijd van Hans ging erg gelijk op en bestond uit zeer lange rally's. Helaas kon Hans het in de 1e game net niet afmaken en verloor hij deze krap met 20-22. De tweede en derde game bestonden uit nog langere rally's en er werden regelmatig spectaculaire bewegingen en slagenwisselingen gemaakt. Hans had de langste adem en trok in het laatste deel uiteindelijk nog net aan het langste eind. Hij won zowel de tweede en derde game met 21-19.

Daarna was het tijd voor de tweede damesenkel van Raquel tegen Lieke Maes. De 1e game was het nog erg zoeken naar het juiste wedstrijdritme en tactiek, deze werd dan ook verloren. De tweede game ging stukken beter en had nog een spannend einde. In de slotfase werd een achterstand van 8 punten nog weggewerkt en een verlenging afgedwongen. Helaas kon dit net niet in winst worden omgezet en werd deze game verloren met 20-22.

Ondertussen waren Ralph en Jessica begonnen met de 1e gemengddubbel. Ze speelden erg goed en waren de hele partij zichtbaar de betere. De rally's werden goed door hen afgemaakt. Daarom wisten ze de wedstrijd met duidelijke cijfers naar zich toe te trekken (21-13 en 21-16).

Als laatste gingen Hans en Jasmijn de baan op. De 1e game konden ze nog goed de aansluiting houden met de tegenstanders. Maar helaas konden zij deze game niet in winst afsluiten en verloren met 16-21. De 2e game verliep jammer genoeg minder goed en werd ruim verloren.

Dit betekende als eindstand een 4-4 gelijkspel. Het was inmiddels 22.30u. Nog even snel douchen en drinken met de tegenstanders. Rond 23.30 begonnen wij aan de terugreis naar Amsterdam en stond ons weer een lange rit naar huis tegemoet. Na een korte tussenstop waren we rond 01.15u 's nachts terug. Gelukkig ging de wintertijd in en hadden we daarom een uur 'winst'. Het was een leuke en enerverende dag. Het was jammer dat wij niet met de winst terug naar huis waren gekeerd. De volgende thuiswedstrijd tegen Victoria moet een winst er zeker inzitten.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!