Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© Yonex Dutch Open

Twee Nederlandse dubbels naar kwartfinale op Yonex Dutch Open

© Yonex Dutch Open+

Het mannendubbel Ruud Bosch/Koen Ridder en het vrouwendubbel Eefje Muskens/Selena Piek hebben zich geplaatst voor de kwartfinale op de Yonex Dutch Open 2013 in Almere.

Ruud Bosch/Koen Ridder, de nummers twee van de plaatsingslijst, wonnen in de achtste finale van Peter Briggs/Harley Towler (Engeland). Het Oranje-koppel moest even opgang komen, maar won uiteindelijk met 20-22, 21-19 en 21-18.

Het duo Jelle Maas/Jacco Arends speelde een goede wedstrijd tegen Christopher Rusdianto/Trikusuma Wardhana (Indonesië) maar kwam met 20-22 en 21-23 net te kort voor een plek bij de laatste acht. Mark Caljouw/Justin Teeuwen verloren met 12-21 en 10-21 van Christopher Coles/Matthew Nottingham uit Engeland. Selena Piek/Eefje Muskens haalden als enige Nederlandse koppel de laatste acht in het vrouwendubbel. Ze waren bij vlagen superieur tegen de als tweede geplaatste zusjes Gabriela en Stefani Stoeva (Bulgarije). Uiteindelijk wonnen Muskens/Piek met 21-11 en 21-15.

Dorien Lups/Cheryl Seinen gingen strijdend ten onder tegen Mingtian Fu/Yu Yan Vanessa Neo (Indonesië). Na een mindere eerste game, 9-21 verlies, was het talentvolle koppel nog dichtbij een stuntje in game twee (18-21). Het koppel Lisa Malaihollo/Akvile Stapusaityte verloor in de achtste finale met 13-21, 21-18 en 12-21 van Irina Khlebko/Ksenia Polikarpova (Rusland).

Jelle Maas/Iris Tabeling speelden een geweldige wedstrijd in het gemengddubbel tegen het als vierde geplaatste duo Irfan Fadhilah/Weni Aggraini uit Indonesië. Het Oranje-koppel streed voor wat het waard was, maar verloor met 12-21, 21-17 en 16-21.

Het duo Ruben Jille/Alida Chen ging ook in de achtste finale onderuit. Dmytro Zavadsky en Anastasiaya Dmytryshyn uit Oekraïne waren met 14-21 en 12-21 een maatje te groot.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 11 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws